Radnici građevinske firme Grakop iz Kiseljaka danas su počeli sa radovima na rekonstrukciji dijelova saobraćajnice u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića.  Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je zajedno sa v. d. direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem i svojim saradnicima obišao lokaciju na kojoj su započeli pripremni radovi.

- Kao što smo najavili u saradnji sa našim partnerima iz Direkcije za ceste KS, danas smo počeli sanaciju kolovoza i trotoara u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića u centru grada. U tom smislu izražavamo veliko zadovoljstvo da smo krenuli sa najavljenim projektom, a istovremeno ovim putem molimo građane za strpljenje jer će biti prilično komplikovano izvoditi radove, pri čemu moramo osigurati protok saobraćaja. Prema projektnom rješenju na sanaciji ovih ulica trebalo bi se raditi 30 narednih dana, ali zbog velikog prometa kroz ove dvije ulice taj rok ćemo skratiti na 20 dana - rekao je načelnik Ajnadžić koji je ovom prilikom najavio početak radova druge faze sanacije dijela ulice Armije RBiH na Kromolju, te završetak radova na sanaciji ulice Asima Ferhatovića što je planirano do četvrtka. 

Sredstva za realizaciju ova dva projekta u iznosu od 300.000 KM su osigurale su Općina Centar i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo na osnovu izmjena i dopuna Programa održavanja, rekonstrukcije i izgradnje saobraćajnica na području Kantona Sarajevo za 2018. godinu.

Početkom septembra ove godine načelnik Ajnadžić i direktor Kovač su potpisali sporazum o finansiranju rekonstrukcije četiri ulice u centru grada kojim su, osim ulica Skenderija i Hamdije Kreševljakovića, također predviđene za sanaciju ulica Koševo i  Kranjčevićeva. Kako je predviđeno projektnom dokumentacijom rekonstrukcija dijelova, ove dvije ulice će koštati 370.000 KM, navodi se u saopćenju Općine Centar.