open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Počela sanacija Kranjčevićeve ulice
Kompletna obnova ove saobraćajnice planirana je 2019. godine, a za predstojeće zimski period popravit će se samo oštećeni dijelovi kolovoza
14.11.2018. u 11:13
get url
text

Tokom jučerašnjeg dana počeli su radovi na sanaciji oštećenih dijelova saobraćajnice u Kranjčevićevoj ulici. Radove u okviru redovnog održavanja saobraćajnica na svom području finansira Općina Centar, a radove izvodi građevinska firma Grakop iz Kiseljaka.

- Kompletna obnova ove saobraćajnice planirana je 2019. godine, a sada pred predstojeće zimski period ćemo uraditi samo sanaciju oštećenih dijelova kolovoza, te nivelaciju postojećih šahtova i slivnika za vodu. U toku izrada projekta za proširenje raskrsnice između Kranjčevićeve i Tešanjske ulice i realizacija ovog projekta najviše zavisi od vremenskih prilika. Počeli smo sa asfaltiranjem ulice Skenderija gdje čekamo da novi objekat Akademije scenskih umjetnosti spoje na komunalne priključke kako bismo mogli nastaviti sa asfaltiranjem. Nakon toga slijede radovi u ulici Hamdije Kreševljakovića, a i to je projekat koji finansira Općina Centar - kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme Grakop.  

Redovno održavanje saobraćajnica podrazumijeva sanaciju oštećenja na kolovozu saobraćajnica, popravljanje oštećenih ivičnjaka, te obnovu i postavljanje nove horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Navedene radove pomenuta građevinska firma obavlja na osnovu sporazuma o redovnom održavanju ulica na području općine Centar.

U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i redovno održavanje lokalnih cesta je izdvojeno 2.857.200, a za nekategorisane ceste 519.500 maraka, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.