open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Počela sanacija klizišta u Velešićima
U ulici Muhameda ef. Pandže u naselju Velešići, Općina Novo Sarajevo sa  Službom za civilnu zaštitu radi na projektnoj dokumentaciji za sanaciju klizišta, te potpisala ugovor o provođenju hitnih mjera sa firmom Klico Trans Gradnja.
06.04.2020. u 13:40
get url
text
Novo Sarajevo
Novo Sarajevo

Radovi na sanaciji klizišta počeli su 1. aprila 2020. godine, a podrazumijevanju zemljane radove koji obuhvataju mašinski iskop materijala za izradu drenaža, ugradnju filterskog materijala za zasipanje drenažnih cijevi, ugradnju kamenog materijala za zasipanje drenažnih rovova i izradu kamenih rebara.

U okviru radova na sanaciji klizišta izvršit će se i drenažni sistem koji obuhvata ugradnju perforiranih PEHD cijevi, te ugradnju betonskih revizionih šahtova. Pored navedenog, ovim ugovorom predviđeni su i betonski armirački radovi koji podrazumijevaju nabavku i ugradnju  betona, izradu bušotina kroz beton, kao i geotehnički nadzor tokom izvođenja radova.

Rok za završetak radova je 30. april ove godine, a kompletan nadzor nad svim radovima vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.