open-navfaktor-logo
search
Sud u Banjoj Luci
Počela odbrana Siniše Šakića: Svjedočio bivši policajac koji je osuđivan 16 puta
Na suđenju Siniši Šakiću zvanom Kinez, optuženom da je 15. maja prošle godine ubio Slavišu Ćuluma u Dragočaju kod Banje Luke, danas je počeo dokazni postupak odbrane.  
13.10.2021. u 16:33
get url
text

Jedan od svjedoka u Okružnom sudu u Banjoj Luci bio je bivši policajac Vladimir Malić, koji je naveo da je bio pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska, svojevremeno angažovan u specijalnim jedinicama, te da je jedno vrijeme radio na osiguranju predsjednika RS-a kao i da je 16 puta osuđivan za razna krivična djela.

On je pred sudom izjavio da ga je nakon ubistva Slaviše Ćuluma policija uhapsila pod sumnjom da je bio direktni izvršilac.

- Кasnije su to promijenili i saslušali su me kao svjedoka. Pretresli su me i oduzeli mobilni, maskirne hlače, crni ruksak, telefone i sve patike, pa sam morao hodati u papučama dok nisam kupio nove - ispričao je ovaj Malić, ali je tužilac Snježana Petković navela da on tokom istrage nije saslušavan kao osumnjičeni, već samo kao svjedok.

Malić je rekao da je poznavao Ćuluma i da je 2005. godine s njim dijelio ćeliju, kao i da nisu bili u dobrim odnosima.

- Prije nego što je izašao iz zatvora, preko posrednika je prijetio da će me "lišiti života" - rekao je Malić.

VEZANI TEKST - Siniša Šakić negirao krivicu za mafijašku likvidaciju Slaviše Ćuluma

Danas je saslušana i sportiskinja Vanja Mandić, poznata i kao bivša učesnica rijalitija "Survive" , inače kuma optuženog Šakića, a koja je navela da je policija nakon kritičnog događaja i nju pretresala, te da su joj oduzeli automobil i još neke stvari.

Tužilaštvo RS-a tereti Šakića da je u dogovoru s nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" terena gdje su planirali i počinili ubistvo. U Ćuluma, dok je bio u svom vozilu, ispaljena su 22 hica iz automatskog oružja na lokalnom putu u blizini njegove porodične kuće u mjestu Dragočaj. Od zadobijenih povreda podlegao je na licu mjesta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.