Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji saobraćajnice u ulici Urjan Dedina, Mjesna zajednica Soukbunar. Za izvođača radova je odabrana građevinska firma Grakop iz Kiseljaka, dok je za nadzor zadužena firma Energoinvest d.d. Sarajevo.

Prema glavnom projektu koji je uradila firma Saraj inženjering za ovu saobraćajnicu koja je smještena između ulica Put Mladih muslimana i Pećina, planirano je uklanjanje starog oštećenog asfalta duž cijele saobraćajnice.

Kako je preporučeno u glavnom projektu, potrebno je skinuti i na pojedinim dijelovima saobraćajnice postojeći tampon. Također će biti uklonjeni oštećeni ivičnjaci umjesto kojih će biti postavljeno 152 metra novih. Planirano je i nivelisanje i zamjena oštećenih poklopaca na šiberima za vodu (10 komada), šahtovima za odvod (14 komada) i na tri slivničke rešetke.

- U moje i u ime stanovnika naše ulice zahvaljujemo se Općini Centar što je pokrenula projekat obnove asfalta u našoj ulici. Osim što ćemo dobiti lijepo uređenu saobraćajnicu također će biti riješen problem adekvatne odvodnje površinskih i podzemnih voda u gradsku odvodnu mrežu. Svi znamo koliko ovaj dio općine Centar ima problema sa podzemnim vodama koje su uzrok čestom klizanju tla. Svaka pohvala i za izvođače radova koji svoj posao obavljaju profesionalno - objasnio je Bahret Kustura koji sa svojom porodicom živi u ulici Urjan Dedina na broju 85.

Navedeni radovi se izvode na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, kao investitor projekta i direktor građevinske firme Grakop iz Kiseljaka Senad Sejdić.

Vrijednost potpisanog ugovora iznosi gotovo 54.180 KM.  

Kako je navedeno u ugovoru, rok za izvođenje radova je 30 dana. Tokom izvođenja radova stanari ove ulice su zamoljeni da ne parkiraju vozila duž ulice kako ne bi usporavali dinamiku radova, saopćeno je iz Općine Centar.