open-navfaktor-logo
search
Evropski standardi
Počela izgradnja dječijeg igrališta u novogradskom naselju Bojnik
Na radost mališana i njihovih roditelja naselja Bojnik, u MZ "Dobroševići" počela je izgradnja dječijeg igrališta. Igralište se gradi u ulici Dobroševićka kod sportskog igrališta kojeg je Općina Novi Grad Sarajevo izgradila 2019. godine.
07.12.2022. u 11:02
get url
text
Naselje Bojnik

Novi sadržaj uljepšat će svakodnevni život djeci i njihovim porodicama, roditelji će manje brinuti kada su njihova djeca na igralištu, jer je to najbolje mjesto za njihovu igru.

Ukupna površina igrališta sa zelenim površinama je oko 540 metara kvadratnih. Na igralištu će biti postavljena antistres guma kao i kula sa mostom i toboganima, ljuljačka, klackalice, njihalice, pješčanik i vrtuljak. Planirani mobilijar je u skladu sa evropskim standardima za sigurnost djece prilikom korištenja mobilijara. Planirane su i parkovske klupe i korpa za otpad. Staza koja spaja dva zasebna kruga igrališta bit će asfaltirana, a cijeli prostor će biti ograđen panelnom ogradom.

Bit će to prvo dječije igralište u najvećoj mjesnoj zajednici na čijem području živi oko 15.000 stanovnika.

U proteklom periodu Općina je otkupila zemljište za potrebe izgradnje sportskog i dječijeg igrališta, koje je koštalo 137.000 KM. Pored sportskog igrališta izgrađen je i pristupni put. Ti radovi su koštali oko 98.000 KM.

Na području ove mjesne zajednice u proteklim godinama izgrađena je ambulanta porodične medicine, završen je i novi dio škole "Mustafa Busuladžić" i sportska sala, te sportsko igralište kod škole, kao i drugi infrastrukturni projekti.

Općina Novi Grad kontinuirano radi na izgradnji sportskih i dječijih igrališta i nastoji osigurati što više prostora za najmlađe stanovnike naše općine, a izgradnjom dječijeg, uz  sportsko igrališe, bit će upotpunjeni sadržaji za igru, sport i rekreaciju u ovom naselju, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.