open-navfaktor-logo
search
Martovske
Počela isplata penzija u FBiH: Redovi pred bankama
Jutros je u Federaciji Bosne i Hercegovine počela isplata martovskih penzija. Već u ranim jutarnjim satima u Sarajevu su se pred mnogim bankama mogli vidjeti redovi penzionera.
06.04.2020. u 08:59
get url
text

Iako je Federalni štab civilne zaštite apelovao danima da se svi drugi suzdrže odlaska u banke u terminima od osam do 12 sati i omoguće penzionerima da podignu svoje penzije, a da pri tome ne ugroze svoje i zdravlje drugih, u redovima pred bankama se mogu vidjeti i mlađe osobe.

Podsjećamo, iako je već ranije starijima od 65 godina zabranjen izlazak van kuća, Federalni štab civilne zaštite je napravio izuzetak i od ponedjeljka do petka od osam do 12 sati omogućio penzionerima da izađu i podignu svoje penzije.

- Vidim da ima onih koji su se oglušili o apele Štaba civilne zaštite FBiH i odmah čim je zora svanula nagrnuli prema bankama, a trebali su pustiti nas penzionere starije od 65 godina da podignemo ove crkavice. Pa zar nisu mogli sačekati do 12 sati i otići u banke!? Neka nas puste na miru - prokomentirao nam je jedan od sarajevskih penzionera koji prima penziju u Unicredit banci.

U Federaciji BiH je više od 400.000 penzionera. Najniža penzija iznosi 371 KM, a najviša 2.174 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.