open-navfaktor-logo
search
Izmjene poslovnika
Počela hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH
Izmjene Poslovnika su zbog blokade rada Zastupničkog doma u režiji SNSD-a i „satelitskih stranaka“ predložili zastupnici SDS-a i PDP-a, a te izmjene već imaju načelnu podršku dovoljne većine zastupnika u Zastupničkom domu
20.11.2019. u 12:33
get url
text

Počela je treća hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sa samo jednom tačkom dnevnog reda, a to je zahtjev za razmatranje Prijedloga izmjene i dopune Poslovnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Izmjene Poslovnika su zbog blokade rada Zastupničkog doma u režiji SNSD-a i "satelitskih stranaka" predložili zastupnici SDS-a i PDP-a, a te izmjene već imaju načelnu podršku dovoljne većine zastupnika u Zastupničkom domu. Sjednici prisustvuje 38 zastupnika.

Za 14.00 sati je zakazana i sjednica Komisije za izbor Vijeća ministara BiH, čime će biti nastavljena procedura imenovanja Zorana Tegeltije (SNSD) za mandatara za novi saziv Vijeća ministara BiH. Nakon sjednice Komisije, uslijedi će sjednica Kolegija Zastupničkog doma, na kojoj će, kako je jučer za Faktor kazao predsjedavajući Denis Zvizdić, biti utvrđena dinamika provođenja daljih aktivnosti na Tegeltijinom imenovanju.

Predsjedništvo BiH je, podsjećanja radi, u utorak jednoglasno usvojilo odluku o Tegeltijinom imenovanju, ali i usvajanju Programa reformi BiH, koji će, kako je predviđeno, dan nakon potvrđivanja imenovanja u Zastupničkom domu, posredstvom Misije BiH u NATO-u biti poslan u sjedište Alijanse u Briselu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.