Kriza

Pobuna u Londonu: Navijači Arsenala "prozvali" vlasnika Stana Kroenkea

Objavljeno: 15.07.2019. u 15:23

U pismu, koje potpisuje 14 udruženja navijača londonskg kluba, navodi se da navijači nisu nikada više bili marginalizirani te pozivaju na veću transparentnost uprave

Arsenl ni naredne sezone neće igrati Ligu prvaka

FOTO: EPA

Navijači Arsenala uputili su zajedničko pismo vlasniku kluba Stanu Kroenkeu, u kojem mu poručuju da okonča svoju "pasivnu" vladavinu i ojača engleski klub koji već godinama ne ostvaruje uspjehe, prenosi Anadolu Agency (AA). 

U pismu, koje potpisuje 14 udruženja navijača londonskg kluba, navodi se da navijači nisu nikada više bili marginalizirani te pozivaju na veću transparentnost uprave.

- Arsenal je na raskršću. Stvari se moraju promijeniti. Ono što svi mi kao potpisnici ove izjave želimo vidjeti je smislena akcija Stana Kroenkea kako bismo oživjeli naš fudbalski klub - poručili su navijači. 

Navijači su također ukazali i na nedostatak ambicije vlasnika. Podsjetili su da klub već 15 godina nije osvojio domaće prvenstvo te da se već treću godinu zaredom ne takmiči u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju - Ligi prvaka. 

- Kada je Stan Kroenke počeo kupovati dionice, klub je igrao svoje prvo finale u Ligi prvaka. Dvanaest godina kasnije, Arsenal tri puta zaredom igra u Evropskoj ligi - piše u pismu navijača. 

U pismu su se također osvrnuli i na "nedostatak strategije" kada su u pitanju transferi, ali i na lošu atmosferu koja vlada na tribinama Emirates stadiona. 

- Stadion Emirates tokom utakmica zna biti bezdušno mjesto. Atmosfera je loša i na hiljade praznih stolica bude gotovo tokom svake utakmice - poručuju navijači londonskog kluba.

Na kraju poručuju da im je kao navijačima izuzetno stalo do uspjeha i da bi od kluba željeli vidjeti isto.

Topnici su prošle sezone ponovo razočarali svoje navijače i završili na petom mjestu te tako ostali bez Lige prvaka za narednu sezonu.

Kao jedan od najuspješnijih englesih klubova, osvojili su 13 titula u prvenstvu, 11 FA kupova, ali nikad nisu postali evropski prvaci.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije