open-navfaktor-logo
search
Drugi vezani poraz prvaka
Pobjedom nad Sarajevom Široki Brijeg se vratio na drugo mjesto PLBiH
Derbi 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva završio je minimalnom pobjedom domaćeg sastava, koji je produbio mini-krizu aktuelnog prvaka. Pobjednika u susretu na Pecari odlučio je pogodak Ivana Ikića iz 52. minute.
14.03.2021. u 20:54
get url
text

Početak utakmice pripao je aktuelnom prvaku naše zemlje, a već u drugoj minuti Dario Miškić je u posljednjem trenutku intervenisao ispred Anela Hebibovića.

U 18. minuti Široki Brijeg je uzvratio, a sreća je ovoga puta bila na strani gostiju iz Sarajeva jer je lopta poslije šuta Bože Vukoje pogodila prečku.

Miškić je u 28. minuti još jednom dobrom intervencijom zaustavio Hebibovića. Bila je to ozbiljna prilika za Sarajevo, na čijoj klupi ni danas zbog zdravstvenih problema nije bilo šefa stručnog štaba Vinka Marinovića.

Na pauzu se otišlo bez golova, a dosta nervoze bilo je u igri oba tima što i potvrđuje popriličan broj žutih kartona koje je pokazao glavni sudija utakmice Luka Bilbija iz Prijedora.

Poslije sedam minuta igre u nastavku susreta radovala se ekipa Tonija Karačića. Ivan Ikić uhvatio je dobar volej koji je završio u suprotnom uglu gola Vladana Kovačevića.

Danimir Milkanović, Marinovićev asistent, koji ga je mijenjao i u ovom susretu, pokušao je s izmjena u nastavku meča osvježiti svoj tim. Priliku su u 54. minuti umjesto Dušana Hodžića i Aleksandra Pejovića dobili Selmir Pidro i Tino Sven Sušić, a nešto kasnije je u igru ušao i Krste Velskoski zamijenivši Hebibovića.

Nakon isključenja Zvonimira Begića u 62. minuti Širokobriježani su ostali s deset igrača, pa gosti krenuli u totalnu ofanzivu. Uprkos terenskoj nadmoći inicijativi koju su imali, Bordo tim je nije uspio materijalizovati pa se rezultat nije mijenjao, ostalo je 1:0.

Široki Brijeg se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto premijerligaške tabele, koje je nakratko izgubio poslije jučerašnje pobjede Veleža u gostima kod Slobode, a za Sarajevom sada zaostaje pet bodova.

Inače, aktuelni prvak je u prva tri kola proljetnog dijela prvenstva osvojio tek jedan bod, i to u duelu s gradskim rivalom Željezničarom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.