open-navfaktor-logo
search
Ekspresna reakcija
Po kratkom postupku: Srbijanski sudija koji je na telefonu gledao VAR skinut sa liste
Monotoniju prijepodneva, fudbalskog četvrtka, razbio je snimak iz Srbije.
16.09.2022. u 12:49
get url
text

U glavnoj ulozi mlađahni arbitar, riješen da zamršen slučaj sa terena razmotri i na "VAR snimku".

Iako je riječ o utakmici šestog fudbalskog razreda, imao je sve pred sobom - dostavljen telefon i na njemu "kvalitetan" videozapis, asistente na terenu, mogućnost i da publika ne utječe na odluku...

Dovoljno za komičnu scenu, suza vrijednu, poslije koje više neće odsuditi nijednu utakmicu.

VEZANI TEKST - Urnebesno: Sudija na telefonu navijača gledao "VAR", pa oduševio odlukom, snimak obilazi svijet

Stefan Lazović iz Kraljeva, glavni akter snimka, kako piše Sport Klub, dan poslije meča u Vrnjicima, završio je sudijsku karijeru. I to ne svojevoljno. Sekretarijat Strukovne organizacije sudija FS Raškog okruga, po hitnom postupku, izbrisao je mlađahnog Lazovića sa liste.

Arbitar, diplomirani pravnik i pripravnik u Osnovnom tužilaštvu u Kraljevu, nije se najbolje snašao na utakmici kraljevačke Međuopštinske lige, Popovići Vrnjci - Apolon 2018. Poslije tragikomičnih scena, dospjelih u javnost, morat će da potraži novi hobi.

Lazović je navodno i ranije upravo zbog komičnog ponašanja već skidan sa liste.

Na jednoj od utakmica, iako u ulozi sudije, držao je ruke u džepovima i potom sankcionisan, također brisanjem sa spiska arbitara. Poslije molbe i uz svakojake pravne nonsene, vraćen je na listu, dobrim dijelom zahvaljući vanrednim mjerama u FS Raškog okruga.

- Stara ljubav, ipak, nije dugo trajala. Novoformirani organi u FS Raškog okruga, zaduženi da vode brigu o školovanju mlađih kadrova i dignitetu sudijske škole, po hitnom postupku izbrisali su Lazovića sa spiska Međuopštinske lige. Odluku je potpisao Stanko Ostraćanin, superligaški arbitar i predsjednik Strukovne organizacije sudija FS Raškog okruga - piše Sport Klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.