Šef Kluba zastupnika SDS-a Miladin Stanić je rekao da je SDS za jedinstvo srpskih stranaka u Republici Srpskoj koje će biti principijelno, dosljedno i zasnovano na političkoj odgovornosti, ali ne na način kako to radi SNSD i njegovo rukovodstvo. Dodao je da je aktuelna vlast, predvođena SNSD-om, otuđila ogroman novac, te da s time treba prestati, pa tražiti jedinstvo.

Dodik je u replici rekao da su netačne tvrdnje Stanića o kojem najbolje govori rejting u Prnjavoru, gdje živi. On je rekao da su nevjerovatne Stanićeve priče o poštenju, a ranije je tražio milion KM da pređe u SNSD.

- Tražio si od mene milion maraka da pređeš u SNSD. Jesmo li sjedili u Kosijeru kod tvojih kumova? - kazao je Dodik.

Svađao se i sa zastupnicom PDP-a Jelenom Trivić. 

- Da vas malo podučim, jer očigledno vam fali malo o metodologiji političkog rada i dosljednosti. Napadate SNSD zašto nije glasao za Deklaraciju, a onda kažete kako litije trebaju biti iznad političkog djelovanja. To ste vi rekli i meni govorite o licemjerstvu? Ja mogu da odem korak dalje, ali neću da vrijeđam.  Vi meni kažete da lažem? Vi meni? Ja nisam protiv vas, nisam naravno ni za. Vi imate pravo da mislite šta hoćete, ali nepristojno bi bilo da ja kažem da lažete. Nepristojno. Možete namjestiti taj cinični osmijeh koliko hoćete, ne smijete se baš lijepo- odgovorio je Dodik zastupnici PDP-a koja ga je nazvala licemjerom i pozvala da sve što njima u NSRS govori o predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću kaže njemu u lice. 

- Ja se nisam bojao State Departmenta, a da se bojim jednog Đukanovića? Nikada nisam imao nijedan dogovor, niti posao sa Milom Đukanovićem. Nikada nisam težio tome. Milorad Dodik je u to vrijeme, u veoma opasno vrijeme, izašao i rekao: Dali ste Crnoj Gori 55 posto, dajte meni 80. Ne sjećate se toga? Bili ste balavica i studirali ste tada. Ja sam tada mimo svih stavova i međunarodnih faktora zatražio referendum o statusu RS - kazao je Dodik kao odgovor na riječi Jelene Trivić.