open-navfaktor-logo
search
Sliškovićeva anegdota
"Pljunuo je na novčanicu od 1.000 njemačkih maraka i zalijepio mi je na čelo"
Bivši selektor fudbalske reprezentacija Bosne i Hercegovine Baka Slišković gostovao je u podcastu Sport Kluba.
14.07.2020. u 07:37
get url
text

Bh. stručnjak govorio je o nekim najzanimljivijim događajima iz svoje igračke karijere, a prisjetio se i nekih koji su se desili na samom zalasku njegove aktivne igračke karijere.

Legendarni Baka ispričao je kako mu je Stjepan Spajić, dok je igrao za Hrvatski dragovoljac, jednom prilikom dao novčanicu od 1.000 njemačkih maraka. Bila je to utakmica s Rudešom u Drugoj HNL u kojoj su morali pobijediti.

- Kažem ja njemu: "Rođo, ne sekiraj se, zabit ću ga ja iz kornera". A on kaže: "Zabij ga i hiljadu maraka je kod tebe". I zabijem ga ja, a on trči preko cijelog terena, uzima onu novčanicu od hiljadu maraka, pljune na nju i lijepi mi je na čelo! Nasred terena! - prisjetio se Slišković.

Iako navijači Dinama nisu sretni zbog povratka, pa makar i privremenog, Zorana Mamića na klupu maksimirskog kluba, Slišković drugačije gleda na tu situaciju.

- Možemo se slagati ili ne s braćom Mamić, ali je činjenica da je Dinamo u posljednjih 10 godina devet puta bio prvak, da je igrao grupe Lige prvaka, a da je Dinamo igrao ligu za bedaka kad sam ja vodio Hajduk. Zdravko Mamić tad je rekao da se to više nikad neće ponoviti, i nije - kazao Baka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.