open-navfaktor-logo
search
Suđenje počelo
Pljačkaši djevojci igrača Leicestera prijetili mačetom dok je gola ležala u krevetu
Rekli su da mi neće nauditi. Samo su htjeli novac, tvrdi djevojka fudbaler trenutno drugoplasiranog tima Premier lige
25.11.2019. u 21:34
get url
text

Nadzorne kamere snimile su četvericu muškaraca kako "upadaju" u dom fudbalera engleskog Leicestera Demaraija Graya (23), a konačno je počelo i suđenje u kojemu je njegova djevojka Emma Hickman iznijela šokantne detalje.

Hickman (22) otkrila je kako je ležala gola na krevetu s njihovim sinom starim tek šest sedmica, dok je njen dečko bio na putu kada su provalnici upali držeći velike oštrice u rukama.

Maskirani pljačkaši sa sobom su nosili mačete, čekiće i rambo nož, a detalje je Ema ispričala birminghamskoj policiji, prenose engleski mediji, koji navode kako su četverica muškaraca na kraju uspjeli pobjeći s čak 24.000 funti i hrpom nakita.

- Spavala sam kada je neko uletio u moju sobu - rekla je Emma sudu pa dodala:

- Svi su bili naoružani, jedan je čak imao i narančasti nož koji je izgledao kao mač. Tek kada sam to vidjela postalo mi je jasno što se događa. Bila sam gola i ostala sam ispod pokrivača kada sam ih vidjela - detaljno je ispričala.

- Rekli su da mi neće nauditi. Samo su htjeli novac - tvrdi djevojka fudbaler trenutno drugoplasiranog tima Premier lige.

Policija je pronašala pljačkaše, a među njima je Aaron Jones (28) koji je samo tri dana prije pljačke na internetu pretraživao "Demarai Gray Leicester City", ali je on demantovao uključenost u pljačku. Uz njega su optužena još trojica. Nicholas Rothero (34) i njegov sin Cory Rothero (18) koji su priznali planiranje pljačke te Tyler Greenway (19) koji se izjasnio nevinim.

Sva četvorica su optužena da su dio veće bande koja već dugo "operiše" po domovima slavnih osoba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.