Zimu, koja se polako bliži, ne možemo zamisliti bez pletene odjeće koje nikada ne izlazi iz mode. No, udobno i toplo pletivo ove sezone morat će ipak ispuniti određene uvjete kako bi bilo po standardima koje predlažu modni stručnjaci.

O kakvim promjenama je riječ pročitajte u nastavku. Modni znalci tvrde kako će ovih pet ključnih odjevnih komada obilježiti predstojeće mjesece:

Džemperi haljine

Predimenzionirani džemperi haljine izgledaju udobno i ležerno. Možete ih prebaciti preko duge košulje ili preko lepršave haljine te uskladiti sa omiljenim čizmama i spremni ste za izlazak.

Prsluci i veste bez rukava

Povratak 70-ih prošlog stoljeća na modnu scenu donio je pregršt zaboravljenih stilova, a jedan od njih su pleteni prsluci i veste bez rukava koji odlično izgledaju u kombinaciji sa bluzama i košuljama.

Kardigani na kopčanje

Pleteni kardigani na kopčanje mogu izledati veoma šik. Komad odjeće, koji je nedakada davno bio aktuelan, ponovo se vraća u modu, a možete ih nositi zakopčane u kombinaciji sa suknjama, haljinama, hlačama, trapericama.

Kompleti od pletiva

Volite li sklad u odijevanju, onda su pleteni kompleti pravi izbor za vas. Hlače ili suknje u kombinaciji sa vestama od istog pletiva, iste boje, koje krasi isti uzorak vjerovatno bismo nekada ranije smatrali dosadnim, ali sada su, tvrde modni stručnjaci, pun pogodak.

Veste jarkih boja

Zadnji, ali ne i najmanje važan trend, koji ćemo ove sezone viđati na gradskim ulicama, su veste jarkih boja. Cilj je izabrati što življu boju pletiva, poput narandžaste ili pink, kojom ćete oplemeniti i podignuti kompletan styling.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@vikagazinskaya @parisfashionweek @katedarma #streetstyle#streetlook#ootd#fashionweek#magazine#look#sweatherweather #coat#stylestalker#szymonbrzóska

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The white boots are baaack #ifitaintbroke

A post shared by Katherine Ormerod (@katherine_ormerod) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Knits and jeans for the foreseeable future...who’s with me?! http://liketk.it/2FKSg #liketkit @liketoknow.it {bag & tee gifted}

A post shared by Sarah & Philippa (@wearetwinset) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shorts in winter .. I think ️

A post shared by Eniswardrobe (@eniswardrobe) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@katetik @parisfashionweek #parisfashionweek#streetstyle#look#ootd#fashion#sweather#sweatherweather #orange#skirt#stylestalker#szymonbrzoska

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom) on