Francuskinje, žene čijem se stilu divi cijeli svijet, zimi preferiraju pletene haljine. Ali, odoljeti im ne mogu ni brojne slavne dame. Francoise Hardy, Charlotte Rampling i Jane Birkin još 1970-ih su nosile kratke pletene haljine i tako im osigurale mjesto među vječno elegantnim modnim komadima koji su jednako popularni i u 2019. godini.

Pletene haljine redovno imaju svoje mjesto i u kolekcijama poznatih modnih kuća, a u svojoj ponudi imaju ih i trgovine. Još jedna njihova prednost je činjenica da pristaju ženama svih figura tako da svako može pronaći model za sebe.

Što se tiče dužina i krojeva - sve prolazi. Nećete pogriješiti odaberete li kratku, midi ili dugu pletenu haljinu. Svaka od njih izgleda odlično. Velika prednost pletenih haljina su njihova udobnost i toplina, kao i činjenica da ih je vrlo lako kombinirati. Pletene haljine mogu biti dio dnevnih, ali i večernjih kombinacija, a ako u vašem ormaru imate pletenu haljinu onda već sigurno znate da vam omogućuje brzo spremanje za izlazak.

Pletene haljine možete kombinirati uz gležnjače, visoke čizme, tene...