Premijer Hrvatske

Plenković uputio sućut povodom godišnjice genocida u Srebrenici

Objavljeno: 11.07.2019. u 11:53

Želim se prisjetiti da je danas 24. godišnjica velike tragedije, jednog od najstrašnijih zločina nakon Drugog svjetskog rata, koja se dogodila u Srebrenici 1995. godine, gdje je ubijeno više od osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka, rekao je hrvatski premijer

Andrej Plenković

Na dan obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković na početku sjednice Vlade iskazao je sućut svim žrtvama genocida, javlja Anadolu Agency (AA).

-Želim se prisjetiti da je danas 24. godišnjica velike tragedije, jednog od najstrašnijih zločina nakon Drugog svjetskog rata, koja se dogodila u Srebrenici 1995. godine, gdje je ubijeno više od osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka - rekao je hrvatski premijer.

Naglasio je kako je zločin počinjen u Srebrenici kvalificiran presudom Međunarodnog suda kao genocid.

Plenković je dodao kako je Vlada uputila svoje izaslanike na dvije komemoracije koje su održane, jedna je održana u Hrvatskom saboru, a druga u Islamskom centru u Zagrebu.

-Želimo iskazati svoju sućut prema žrtvama tog strašnog zločina - poručio je na kraju Plenković.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije