open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Plenković pozitivan na koronavirus
Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković obavio je jutros testiranje na prisutnost koronavirusa - s obzirom na to da je jučer razvio simptome bolesti, a danas ima i povišenu temperaturu - te je nalaz pozitivan.
14.09.2022. u 11:48
get url
text

Predsjedniku hrvatske Vlade određena je mjera izolacije te će svoje obaveze nastaviti obavljati od kuće, slijedeći sve upute ljekara i epidemiologa. Za sazivanje i predsjedanje sjednicama hrvatske Vlade i potpisivanje akata Vlade ovlastio je potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tomu Medveda.

U saopćenju iz Vlade podsjetili su da su se predsjednik Vlade, kao i drugi članovi Vlade, vakcinisali protiv bolesti Covid-19 te da vakcina ne štiti u potpunosti od mogućnosti zaraze, no pruža zaštitu od težih oblika bolesti, prenosi Hina.

Članovi hrvatske Vlade i saradnici koji su bili u bliskom kontaktu s predsjednikom Vlade poštovat će preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo oko postupanja s bliskim kontaktima zaraženih koronavirusom, što podrazumijeva i nošenje zaštitne maske, samotestiranje te druge mjere opreza, izvijestio je glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.