- Vlada će imati 18 članova i četiri potpredsjednika. To su Tomo Medved koji je i ministar hrvatskih branitelja, Davor Božinović koji će biti i ministar unutrašnjih poslova, potpredsjednik i ministar finansija Zdravko Marić te Boris Milošević koji će kao potpredsjednik vlade biti zadužen za društvene djelatnosti, ljudska i manjinska prav - kazao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, prenosi Hina.

Izvijestio je i da će Mario Banožić biti ministar odbrane, Ivan Malenica ministar pravosuđa i uprave, Marija Vučković ministrica poljoprivrede, Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Ćorić ministar privrede i održivog razvoja, Nataša Tramišak ministrica regionalnog razvoja i evropskih fondova te Josip Aladrović ministar rada i penzionog sistema te porodice i socijalne politike. Ministrica turizma i sporta bit će Nikolina Brnjac, Vili Beroš ministar zdravstva, Nina Obuljen Koržinek ministrica kulture i medija, a ministar nauke i obrazovanja Radovan Fuchs te će ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine biti Darko Horvat.

Plenković je izvijestio i da su za predsjednika Hrvatskog sabora jednoglasno predložili Gordana Jandrokovića, za potpredsjednike akademika Željka Reinera i Antu Sanadera. Naveo je i da se finalizira program Vlade koji će, kako očekuje, u četvrtak predstaviti u Hrvatskom saboru.