open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Plenković nezadovoljan izborom Komšića u Predsjedništvo BiH
Mislim da to nije dobro i da je cilj svih u Bosni i Hercegovini da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju dobro i da su privrženi svojoj domovini BiH, izjavio je hrvatski premijer Andrej Plenković
08.10.2018. u 13:31
get url
text

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković ocijenio je kako izbor Željke Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH nije dobar, kako za hrvatski narod u BiH, tako ni za samu državu, javlja Anadolu Agency (AA).

Plenković je na Gradskom groblju Mirogoj, nakon polaganja vijenaca povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ustvrdio kako je "ponovno, zahvaljujući pozitivnom pravnom okviru koji postoji u Bosni i Hercegovini, došlo do situacije da pripadnici jednog konstitutivnog naroda na teritoriju Federacije biraju predstavnika u Predsjedništvu BiH drugom narodu“.

-Mislim da to nije dobro i da je cilj svih u Bosni i Hercegovini da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju dobro i da su privrženi svojoj domovini BiH - izjavio je Plenković.

Dosadašnji politički angažman Dragana Čovića ocijenio je kvalitetnim, ali ipak, nedovoljno honorirarim na ovim izborima, kazavši kako je Čović napravio važan iskorak u približavanju te zemlje Europskoj uniji.

Plenković je čestitao svim izabranim političarima u BiH te poručio kako će kao hrvatski premijer nastaviti njegovati dobre odnose i suradnju Hrvatske sa BiH, uz zalaganje za principe jednakopravnosti i konstitutivnosti sva tri naroda u toj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.