open-navfaktor-logo
search
Razriješeni dužnosti
Plenković: Ministre Paladinu i Tramišak zamijenit će Bačić i Erlić
Hrvatski premijer Andrej Plenkoviće izjavio je kako je nakon obavljenih konsultacija, sastanka parlamentarne većine i razgovora s Ivanom Paladinom i Natašom Tramišak odlučio ih razriješiti dužnosti ministara, a na njihova mjesta predložiti Branka Bačića i Šimu Erlića.
11.01.2023. u 20:23
get url
text

- Nakon razgovora i današnjeg sastanka parlamentarne većine, gdje sam dobio podršku, i nakon što sam razgovarao s Paladinom i Tramišak odlučio sam ih razriješiti i predložiti nove članove Vlade - rekao je Plenković okupljenim novinarima.

Zadovoljan sam radom dosadašnjih ministara, ali je vrijeme za osvježenje u Vladi, poručio je.

Kada je riječ o Paladini, kazao je kako su zajedno došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, a za novog potpredsjednika Vlade i ministra predložit će Branka Bačića.

- On je moj bliski saradnik, on je čovjek velikog iskustva s kojim surađujem već duže vrijeme, a obnova nakon potresa mora biti glavni prioritet hrvatske Vlade - istakao je premijer Plenković, prenosi Hina.

Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja, a premijer je za njega kazao da je kao saradnik ministrice dobro upućen u tu tematiku.

- Što se tiče ministrice Tramišak, ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik Vlade ima pravo birati svoje saradnike i funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike - rekao je hrvatski premijer.

Inače, Ivan Paladina je drugi ministar koji nakon potresa odlazi sa čelnog mjesta Ministarstva prostornog uređenja, građevinarstva i državne imovine, opterećen sporom i neefikasnom obnovom na Banovini i u Zagrebu. Nataša Tramišak trebala je otići još u rekonstrukciji Vlade lani u aprilu, no tada se to nije dogodilo zbog protivljenja osječko-baranjskog župana Ivana Anušića.

Povod je bila afera koju je premijer Andrej Plenković nazvao "ekstremno bizarnom" jer je Tramišak izjavila medijima da je primala prijetnje zbog odluke da neće produžiti jedan ugovor o dogradnji softvera, ali o tome nije prethodno obavijestila premijera. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.