Plenković i Čović naglasili su da je izbor Borjane Krišto za predsjedavajuću Vijeća ministara prilika da bilateralni odnosi Hrvatske i Bosne i Hercegovine u sljedećem razdoblju budu podignuti na još jači nivo. 

Naveli su saradnju u pogledu zajedničkih infrastrukturnih projekata, jačanja bilateralnih trgovinskih, privrednih i ekonomskih odnosa, kao i prenošenju iskustava Hrvatske u procesu pristupanja i punopravnog članstva u EU, saopćeno je iz hrvatske vlade.
 
Predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH istaknuo je kako nova vlast na državnom nivou i partneri koji ju čine moraju završiti proces dogovora oko ključnih političkih pitanja.

Zaključeno je kako politički dijalog predstavnika sva tri konstitutivna naroda nema alternativu u postizanju dogovora o Izbornom zakonu BiH koji bi dao zamah u konsolidaciji unutrašnjih odnosa te stvaranju pozitivne klime za sve prijeko potrebne reforme u privrednom, ekonomskom i tehnološkom pogledu.

Čović je također zahvalio hrvatskom premijeru na svim naporima koje je poduzeo da se pomogne Hrvatima u BiH, kao i ključnom doprinosu u sticanju kandidatskog statusa BiH za članstvo.
 
Predsjednik Vlade RH istaknuo je potrebu hitnog formiranja vlasti na svim nivoima u BiH,posebno u Federaciji, kako bi se osigurala funkcionalnost svih institucija i države.

Naglasio je da politički predstavnici u BiH trebaju što skorije otvoriti temu reforme izbornog zakonodavstva kako bi se osigurala puna ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda, osobito Hrvata kao najmalobrojnijeg.

Dodao je kako očekuje kvalitetnu i učinkovitu suradnju Vlade RH i Vijeća ministara po nizu tema koje povezuju Hrvatsku i BiH, o čemu će razgovarati uskoro u Zagrebu s predsjedavajućom Vijeća ministara Borjanom Krišto prilikom njene službene posjete Hrvatskoj.