open-navfaktor-logo
search
Hrvatska
Plenković i biskup Komarica razgovarali o situaciji nakon Općih izbora u BiH
Plenković i Komarica su izrazili potporu "legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom sudjelovanju na svim razinama vlasti u BiH", saopćeno je iz hrvatske Vlade
31.10.2018. u 20:47
get url
text

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je danas u Banskim Dvorima biskupa Banjalučke biskupije mons. Franju Komaricu.

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je zahvalnost biskupu Komarici na iznimnoj humanosti i dugogodišnjem predanom radu u zaštiti prava i identiteta Hrvata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz hrvatske Vlade.

Biskup Komarica istaknuo je važnost nastavka brojnih projekata razvojnog, kulturnog i vjerskog karaktera koje Vlada RH sistemski poduzima kroz Centralni državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, navodi se. 

- Plenković i Komarica su razgovarali i o situaciji u BiH nakon općih izbora te izrazili potporu legitimnim zahtjevima hrvatskog naroda za jednakopravnošću u političkom sudjelovanju na svim razinama vlasti u BiH kako je definirano Daytonsko-pariškim mirovnim sporazumom - stoji u saopćenju.

Tokom 2018. godine kroz Centralni državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao podrška hrvatskom narodu u BiH osigurani su programi i projekti u vrijednosti od 24 miliona kuna, odnosno 3,25 miliona eura. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.