open-navfaktor-logo
search
Nova uzbuđenja
PLBiH: Sarajevo bez Ahmetovića napada Slobodu, Velež nema pravo na kiks
Tri od četiri današnje utakmice bit će emitovane u direktnim TV prijenosima
03.08.2019. u 07:55
get url
text

Fudbalskim uzbuđenjima u BiH nikad kraja. U četvrtak smo svjedočili senzaciji koju je priredio mostarski Zrinjski, koji je u Evropskoj ligi eliminisao favorizovanu ekipu Utrecha i tako izborio plasman u treće pretkolo ovog takmičenja.

Ovog vikenda na rasporedu su susreti 3. kola BHT Premijer lige BiH, u kojima nas očekuje nekoliko izuzetno zanimljivih mečeva.

Epitet derbija kola ponio je duel Željezničara i Zrinjskog koji je na rasporedu u nedjelju od 20 sati na Grbavici. No, prije toga danas ćemo gledati dva duela rivala iz bivše Jugoslavije.

Od 17.30 sati u Vrapčićima će snage odmjeriti Velež i Čelik. Rođeni su očajno startali u povratničkoj sezoni u bh. eliti i upisali su dva poraza, pa se pobjeda protiv Zeničana nameće kao imperativ. U istom terminu počinje i duel Zvijezda 09 - Mladost, dvije ekipe kojima mnogi predviđaju da će se boriti za opstanak u eliti.

Od 20 sati na Tušnju igraju Tuzla City i Borac, a subotnji program zaključit će Sarajevo i Sloboda, koji će snage odmjeriti na Koševu.

- U ovoj utakmici smo favoriti i od te uloge ne bježimo. Želimo da pobijedimo i da u što boljoj atmosferi dočekamo utakmicu kvalifikacija Evropske lige protiv Bate Borisova. Sloboda je tim koji je u prve dvije utakmice dosta dobro startovao. Imaju dosta izmjena u timu u odnosu na prošlu sezonu, tako da se još nisu uigrali. Uz dužno poštovanje prema Slobodi mislim da mi, bez obzira na probleme koje imamo s povrijeđenim igračima, imamo snage i kvaliteta da tu utakmicu riješimo u svoju korist - kazao je Husref Musemić, trener Sarajeva, koji je potvrdio da neće moći računati na povrijeđenog Mersudina Ahmetovića.

Optimista je i Milan Lazarević, trener Slobode, koja je u prva dva kola osvojila tri boda.

- Gostujemo kod prvaka, izuzetno organizovanog kluba koji ima kvalitetan igrački kadar, imaju izuzetno kvalitetnog trenera Musemića. Idemo u Sarajevo da odigramo dobru utakmicu. Želimo da reprezentujemo Slobodu i grad Tuzlu na dobar način, a to je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku - izjavio je Lazarević.

Tri današnja meča bit će u direktnim TV prijenosima. Moja TV radit će utakmice iz Mostara i sa Koševa, dok će kamere Arene Sport biti na Tušnju.

Parovi, sudije i satnica 3. kola

subota

17.30 sati

Zvijezda 09 - Mladost (Mateo Musa, Arnel Novalić, Stefan Tešanović)
Velež - Čelik Moja TV (Admir Musić, Muamer Čaušević, Aleksandar Smiljanić)

20 sati

Tuzla City - Borac Arena Sport 1 (Irfan Peljto, Senad Ibrišimbegović, Davor Beljo)

20.30 sati

Sarajevo - Sloboda Moja TV (Zoran Grbić, Jure Musa, Mirza Demir)

nedjalja

20 sati

Željezničar - Zrinjski Moja TV (Dragan Petrović, Sreten Udovičić, Damir Lazić, Luka Bilbija, Goran Paradžik)

20.30 sati

Široki Brijeg - Radnik BHT1 (Ermin Sivac, Amir Kadić, Dženan Milić)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.