open-navfaktor-logo
search
Turska
Plaža Kaputaš pusta zbog koronavirusa
Plaža Kaputaš, koja jedistvenom tirkiznom bojom mora plijeni pažnju turista iz cijelog svijeta uronila je u tišinu zbog mjera koje su uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.
28.05.2020. u 12:19
get url
text

Smještena na serpentini ispod magistale nedaleko od historijskog mediteranskog gradića Kaša, plaža Kaputaš jedan je od najfotografiranijih lokaliteta u provinciji Antalija, koja slovi za prijestolnicu turizma.

Do Kaputaša se dolazi stepenicama uklesanim u klisure, a uvala bijelog krečnjaka izdaleka liči na pješčanu plažu s tirkiznom bojom mora. Ovih dana na plaži Kaputaš se može čuti samo cvrkut ptica i pokoji val Mediteranskog mora. Budući da je ulaz na plažu zabranjen u okviru mjera protiv širenja koronavirusa, mnogi posjetitelji uživaju u jedinstvenom prizoru iz svojih automobila parkiranih nadomak plaže Kaputaš.

{$galerijaFotografija}

Načelnik općine Kaš Mutlu Ulutas je u izjavi za AA potvrdio da je predhodnih godina plažu Kaputaš dnevno posjećivalo više od 10 hiljada ljudi. On je napomenuo da Kaputaš slovi za jednu od najljepših plaža na svijetu.

- Nadamo se da će po završetku pandemije plažu Kaputaš ponovo posjećivati lokalni i strani turisti. Riječ je o netaknutoj prirodi. Pripreme za sezonu poslije koronavirusa se nastavljaju punom parom - zaključio je Ulutas.
 

20200528_2_42670079_55383888.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.