open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Plavi voz stao u Banjoj Luci: Borac Želji nanio prvi ovosezonski poraz
Banjalučani su u posljednjem meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili s 3:0 golovima Kajkuta, Mirića i Jovanovića
06.10.2019. u 19:22
get url
text
FK Borac - FK Željezničar 0:0
FK Borac - FK Željezničar 0:0

Fudbaleri Borac nanijeli su prvi ovosezonski poraz Željezničara. Banjalučani su u posljednjem meču 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavili s 3:0 golovima Kajkuta, Mirića i Jovanovića.

Iz prve ozbiljnije prilike na utakmici Borac je stigao do vodstva. Iskusni Saša Kajkut dobro je reagovao poslije jedne lopte sa polovine Borac koju odbrana Plavih nije najbolje procijenila, a mladi Kemal Osmanković u potjeri za Kajkutom mogao je zaraditi samo isključenje. Filip Erić nije imao ni najmanje šanse u situaciji jedan na jesan s napdačem Banjalučana koji ga je rutinski matirao za veliku radost domaćih navijača.

U nastavku prvog dijela nismo gledali atraktivnu i zanimljivu fudbalsku predstavu kakvu su najavili treneri oba tima.

Nakon primljenog gola Željo je imao nešto više loptu u svom posjedu, no bez konkretne završnice, koje nije bilo ni pred golom gostiju.

Osim je odlučio na poluvremenu u svlačionici ostaviti mladog Osmankovića koji je imao žuti karton, a njega je zamijenio Mladen Vesilinović. Ovaj potez stratega Plavih zahtjevao je i određene rokade u timu, pa je Damir Sadiković prekomandovan na mjesto stopera.

Prva ozbiljnija situacija u nastavku viđena je u 58. minuti pred golom Željezničara, no Dujakovićev prizemni centaršut bez problema je ukrotio Erić.

{$galerijaFotografija}

Iz drugog kornera na utakmici u 61. minuti šutirao je Enes Sipović, no neprecizno, pa Lučić nije motao ni intervenisati.

Osim je u 64. minuti s travnjaka povukao kapiten Sulejmana Krpića, a priliku je dobio Semir Štilić.

Dobru priliku Borca iz 66. minute osujetio je Pavić. Lijevi bek Željezničara klizećim startom izblokirao je šut Kajkuta nakon povratne lopte Crnova.

U 71. minuti Ermin zec je pokušao iz peterca poslije kornera, ali neuspješno.

Dženan Zajmović je u 74. mninuti zamijenio Sinana Ramovića, bio je to posljednji pokušaj Osima da izbjegne prvi ovosezonski poraz, no uprkos pritisak Plavih u samom finišu utakmice nije urodio plodom.

Da stvar bude gora po Plave domaći su do kraja golom Mirića iz 85. minute susreta uspjeli ovjeriti zasluženu pobjedu jer tim koji je bio lider do ovoga kola za 90 minuta nije uspio stvoriti nijednu ozbiljnu priliku.

Erić je u sudijskoj nadoknadi nije odbranio stotpostonu priliku Vujaklije skrenuvši loptu sjajnom intervencijom u korner. Nažalost po goste nakon ovog kornera Jovanović je drugim ovosezonskim golom ovjerio pobjedu Borca i postavio konačnih 3:0.

Mogao je Željo do utješnog gola preko Ermina Zeca u posljednjim trenucima utakmice poslije dobrog proigravanja Sadikovića, ali je napadač Plavih šutirao preko gola.

 

FK Borac - FK Željezničar 0:0
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.