open-navfaktor-logo
search
Kup BiH
Plavi u Banovićima: Želji prijeti "kralj" Prve lige, a fudbal mu nije jedini posao
Prva prepreka Željezničaru u Kupu Bosne i Hercegovine bit će banovićka Budućnost.
29.09.2020. u 14:52
get url
text

Plavi će u srijedu na obroncima planine Konjuh odigrati duel šesnaestine finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u našoj zemlji.

Budućnost se takmiči u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, a utakmicu sa Željom ne dočekuje u dobrom raspoloženju zbog subotnjeg poraza od TOŠK-a na domaćem travnjaku.

Prava je šteta što se ovaj meč zbog epidemiloških mjera igra pred praznim tribinama, jer bi se u Banovićima sigurno tražila stolica više.

Željezničar je veliki favorit, a sigurno je da će Banovićani dati maksimum kako bi kreirali senzaciju. U Kupu su iznenađenja svakako moguća.

Jedan od aduta "zeleno-crnih" u ovoj utakmici je iskusni Denis Mujkić. Riječ je o golmanu koji je ušao u 38. godinu života. Posjeduje i zavidno premijerligaško iskustvo jer dugo godina je bio na golu Slobode.

Fudbal nije jedino zanimanje igrača Budućnosti. Mnogi od njih imaju i dodatni posao. Tako je primjera radi Mirnes Salihović zaposlen u labaratoriji jednog doma zdravlja, a kada napusti svoje radno mjesto "pretvara" se u odličnog napadača, spremnog da zagorča život svakoj odbrani. Dokazuje to i podatak Transfermarkta da se radi o najboljem strijelcu Prve lige FBiH svih vremena. Ovaj 35-godišnjak je za tri kluba (Slaven, Budućnost, Radnički) upisao 169 nastupa i postigao 79 golova. Salihović, iako možda ima neki kilogram "viška", ove sezone je već postigao pet golova.

Muris Pirić i Eldin Trumić fudbaleri su na koje će svakako Osimovi puleni morati da obrate pažnju.

Budućnost sa klupe predvodi Igor Sliško, koji zanat uči od višegodišnjeg trenera, a sada sportskog direktora Banovićana Munevera Rizvića. Radi se o bivšem reprezentativcu BiH.

Utakmica u Banovićima igra se od 16 sati. Pravdu će dijeliti Prijedorčanin Luka Bilbija, sa asistentima Bojanom Maksimovićem i Goranom Dujakom. Četvrti sudija je Danijel Perić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.