open-navfaktor-logo
search
Izabrana 54 delegata
Plavi dobili Skupštinu: Cilj je jasan - Željina lokomotiva na pobjedničkom kolosijeku
Komisija za izbor delegata u Skupštinu FK Željezničar, a u skladu s članom 31. Statuta FK Željezničar, odabrala je delegate koji će u naredne četiri godine aktivno raditi u Skupštini kluba.
11.08.2021. u 20:16
get url
text

Nakon što je prethodni saziv Skupštine FK Željezničar podnio ostavke i nakon što je to i formalno potvrđeno, odabrana je petočlana Komisija za izbor delegata, kako to predviđa Statut kluba.

Komisija je zatim objavila javni poziv za delegiranje članova kluba, a poziv je bio otvoren do 20. jula 2021. godine.

- Na adresu kluba pristigao je veliki broj prijava što je pokazatelj da su članovi itekako motivisani i zainteresovani da svojim aktivnim radom pomognu da Željo što prije izađe iz krize i vrati se na pravi kolosijek.

Komisija je u toku prijave, te nakon okončanog javnog poziva održala skoro svakodnevne sastanke i sjednice, a potom je u skladu s Poslovnikom pristupila odabiru 54 delegata.

Sve prijave su studiozno pregledane i Komisija je odabrala 54 člana za koja smatra da će na najbolji mogući način predvoditi Skupštinu FK Željezničar u naredne četiri godine. Svi delegati su obaviješteni, a po ispunjavanju preostalih uvjeta (dostava uvjerenja/potvrde o nekažnjavanju) klub će objaviti spisak delegata.

Klub se zahvaljuje svim članovima koji su se prijavili, te obavještava članove koji nisu odabrani u saziv da će biti kontaktirani kako bi pomogli klubu kroz druge mogućnosti.

Novoizabrani delegati su saglasni u jednom, a to je da će od sazivanja prve sjednice aktivno, svakodnevno, učestvovati u radu FK Željezničar. Na konstituirajućoj sjednici oformit će se radne grupe koje će kontinuirano održavati sastanke međusobno i s Upravnim ili Nadzornim odborom Kluba kako bi imali pravovremene informacije, upute i zadatke za bolje funkcionisanje najtrofejnijeg bh. kluba koji u narednom mjesecu obilježava 100 godina postojanja bez prestanka.

Cilj je jasan - Željina lokomotiva na pobjedničkom kolosijeku - saopćili su iz FK Željeničar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.