open-navfaktor-logo
search
Gdje će ljetovati
Planovi poznatih: Halid Bešlić ponovo u Neumu, Elvir Bolić krstarit će na svom brodu
Poznate ličnosti iz naše zemlje također su već ili otputovale južnije na odmor ili ga imaju isplaniranog. Tako tekstopisac i televizijski voditelj Zaim Poturić sa suprugom Majom uveliko "gušta" na odmoru u Turskoj
14.06.2019. u 14:51
get url
text

Vremenska promjena koja nas je sve iznenadila prošle sedmice donijela je izuzetno visoke temperature nakon skoro cijelog kišnog i hladnog maja i prvih dana juna. Teško se navikavamo na nagli porast temperatura, tako da većina već odlazi na "hlađenje" negdje uz morsku obalu. Poznate ličnosti iz naše zemlje također su već ili otputovale južnije na odmor ili ga imaju isplaniranog. Tako, tekstopisac i televizijski voditelj Zaim Poturić sa suprugom Majom uveliko "gušta" na odmoru u Turskoj.

Naša muzička legenda Halid Bešlić već godinama, kako ističe, spaja ugodno sa korisnim.

- Malo se pjeva, malo se sunča. Za vikend su nastupi, a potom se radnim danima odmara. Rijetko kada planiram ljetovanje, jer uvijek nešto iskrsne. Ove godine možda nastavim tradiciju i odmorim u Neumu. Previše putujem tokom cijele godine, tako da je Jadran uvijek moj izbor. Što bliže, to bolje - iskren je Bešlić.

Hanka Paldum govori da će veći dio ljeta provesti radno zbog velikog broja zakazanih koncerata.

- Uvijek volim da se opustim uz more kada imam vremena. Ranije sam uživala u Dubrovniku, ali sada je nevjerovatna gužva, tako da tamo izdržim maksimalno dva dana. Iskrena da budem, najviše volim da odmaram u mirnim mjestima, a da se sunčam i kupam u zabačenim uvalama gdje nema puno naroda – kaže Hanka.

{$galerijaFotografija}

Manekenka Džejla Glavović Očuz, kako kaže, uvijek kombinuje, tako da jedan dio godišnjeg odmora provede u Hrvatskoj, a drugi negdje dalje.

- Prošle godine sam odmarala u Antalyji i Dubrovniku. Trenutni plan za ljeto 2019. je da idemo u Istru, a zatim Antalyja. Tako nam je najlakše zbog Omara jer ima dosta zanimljivih sadržaja - kaže Džejla Glavović-Očuz.

I Neno Murić preferira Jadransko more, ovog ljeta boravit će malo na hrvatskim otocima, a malo u Crnoj Gori.

- Ljetovat ću u Kotoru i Baru, te na Braču i Hvaru - otkriva nam Neno Murić.

Fudbalski trener Zlatan Nalić nekoliko dana je već bio na odmoru u Makarskoj sa sinom Adijem.

- Sada sam se vratio u Švedsku. Ja i supruga Marija još razmišljamo gdje ćemo ljetovati. Lijepo nam je uvijek u Brelama, ali i na još nekoliko lokacija u Hrvatskoj. Sigurno je da dolazimo u Hrvatsku – zadovoljan je Nalić.

Elvir Bolić već je iskoristio nekoliko dana za krstarenje svojim luksuznim brodom po Jadranu. Bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH već nekoliko godina vlasnik je broda, kojem je dao ime "Paper Moon", kako se zove i njegov ekskluzivni restoran u Sarajevu.

- Malo sam išao sa društvom do Hvara. U narednom periodu dio svake sedmice bit ću u Sarajevu, a dio na Jadranu. Poslije možda budemo plovili i do Turske – rekao je Bolić za Faktor.

1 od 267
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.