Nakon što je završen dokazni postupak, Sud BiH je iznošenje završnih riječi na suđenju Maksimu Božiću i Edinu Hastoru optuženima za planiranje i pripremanje terorističkog napada zakazao za 27. juni.

Prije konstatovanja završetka dokaznog postupka, Tužilaštvo BiH je odustalo od izvođanja dodatnih materijalnih dokaza koji bi se odnosili na kredibilitet svjedoka odbrane R.M. – čiji se identitet štiti zbog posla koji trenutno obavlja.

- Uputio sam zahtjev, nisam dobio odgovor. Imao sam dovoljan rok da pribavim dokaze i zbog toga odustajem od tih dokaza - kazao je tužilac Ćazim Hasanspahić.

Hasanspahić je na ovom ročištu odbranama i Sudu BiH dostavio preciziranu optužnicu, koja je pročitana u sudnici i na koju odbrana nije imala primjedbi.

Optužnica tereti Božića da je u periodu od sredine juna 2017. do 10. aprila 2018. godine planirao i pripremao nabavku sredstava te preduzimao druge radnje kako bi izvršio napad na zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu i zgradu Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK).

S njim je optužen i Edin Hastor, koji se tereti da je u martu 2018. obezbijedio prostorije vlastite porodične kuće, gdje su, za potrebe izvršenja Božićevog planiranog čina, pohranili nelegalno nabavljeno oružje, ubojita sredstva, municiju i vojnu opremu.