open-navfaktor-logo
search
Priznanje
Plaketa "Kulin ban" za umjetnost Šemsudinu Gegiću
Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, zastupnici su jednoglasno donijeli Odluku da se plaketa Zeničko-dobojskog kantona "Kulin ban" za umjetnost dodijeli reditelju i piscu Šemsudinu Gegiću, rođenom u Zavidovićima.
28.07.2020. u 20:19
get url
text

- Kada te rodni kraj pozove da te nagradi za svu ljubav i djela koja ste, životom razdvojeni, s ljubavlju razmjenjivali, onda treba "put pod noge", primiti Plaketu tako zvučnog imena kao što je Kulin ban, nakloniti se i zahvaliti svima koji su me nominovali, podržali i svojom odlukom nagradili. Iskreno se nadam da će me zdravlje i situacija sa Covid - 19 poslužiti pa ću moći i doći u moj širi zavičaj po priznanje koje su mi dodijelili - kazao je za Fenu Gegić.

Šemsudin Gegić po saznanju da je dobitnik Plakete ZDK za 2020. godinu istakao je da mu je ovo  do sada možda i najveće, najdraže jeste, priznanje jer ga vraća u život i na prostor šireg zavičaja.

- Hvala svima koji su vjerovali u mene i u moja umjetnička djela - rekao je Šemsudin Gegić po saznanju da je dobitnik Plakete ZDK za 2020. godinu.

 Ovo su plaketu između ostalih ranije dobili Danis Tanović, Dževad Karahasan...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.