open-navfaktor-logo
search
Sporazum
Plaćanje računa KJKP "Vodovod i kanalizacija" putem eRežija BBI banke bez naknade
Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo i KJKP "Vodovod i kanalizacija" (ViK) d.o.o. Sarajevo potpisali su sporazum kojim je klijentima BBI banke i korisnicima usluga ViK-a u Sarajevu omogućeno plaćanje računa putem elektronskog i mobilnog bankarstva BBI banke bez naknade.
21.02.2020. u 15:34
get url
text

Korištenjem usluge eRežija građani ostvaruju značajne pogodnosti - plaćanje je brže i jednostavnije, nema čekanja u redovima, a klijenti svoje obaveze mogu izvršiti bilo kada i sa bilo kojeg mjesta.

Prijava za korištenje usluge eRežija se može ostvariti klikom na korisničkom nalogu elektronskog (eBBI) ili mobilnog (mBBI) bankarstva, a da bi započeli sa korištenjem ove pogodnosti korisnici na osnovu šifre/reference navedene na standardnom računu usluga vrše njeno aktiviranje.

-Raduje nas da klijenti BBI banke sve više prepoznaju prednosti korištenja elektronskog bankarstva, a mi se trudimo opravdati njihovo povjerenje pružajući im napredniju, efikasniju i što jednostavniju uslugu. Potpisivanjem sporazuma sa KJKP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo zaokružili smo listu na kojoj se već nalaze JP Elektroprivreda, BH Telecom, KJKP Sarajevogas, KJKP Rad i KJKP Toplane. Ponosni smo što smo prva i za sada jedina banka koja je omogućila korisnicima naših elektronskih usluga da za sve komunalne račune iz Kantona Sarajevo mogu ugovoriti uslugu eRežija i sve te račune plaćati bez naknade, brzo i sigurno - izjavio je povodom potpisa ovog sporazuma Emir Čehajić, član Uprave Bosna Bank International.

KJKP "Vodovod i kanalizacija" ispostavlja račune za vodu i odvodnju vode za preko 168.000 korisnika na području Kantona Sarajevo, a kako bi građani mogli plaćati račune ViK-a bez troškova, potrebno je da aktiviraju uslugu eRežija u BBI banci.

-Naša Uprava kao jedan od svojih prioriteta u radu vidi modernizaciju cjelokupnog sistema poslovanja, posebno u odnosu sa građanstvom. Stoga ubrzano radimo na uvođenju novih tehnologija, olakšavanju procedura, uvođenju online računa i online/mobilnog plaćanja, smanjenja redova, gubitka vremena i troškova, ali i porastu sveukupnog zadovoljstva najvažnijeg poslovnog partnera ViK-a, a to je građanin - korisnik naših usluga. Omogućavanje online plaćanja računa koje smo pokrenuli u saradnji sa BBI bankom, jedan je od tih koraka - riječi su Envera Hadžiahmetovića, direktora KJKP "Vodovod i kanalizacija".

Više detalja i instrukcije o aktivaciji usluge eRežija dostupno je na web-stranici, a svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti u svim poslovnicama BBI na području Kantona Sarajevo, te pozivom na besplatni BBI info telefon 0800-200-20.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.