open-navfaktor-logo
search
Objavljen spot
Pjesma za sva vremena Enesa Begovića i Omladinskog hora Zenica
Ovakvu pjesmu svaki pjevač priželjkuje u karijeri, ja sam izgleda imao sreće, kaže Begović
27.05.2019. u 17:01
get url
text

Enes Begović i Omladinski hor Zenica sredinom mjeseca snimili su zajedničku numeru simboličnog naslova "27. noć", a danas je predstavljen i spot koji je snimljen u Tešnju. Sigurno je da će ova pjesma godinama i decenijama nanovo osvajati simpatije Bosanaca i Hercegovaca, a tome će doprinijeti i videozapis za koji je bila zadužena ekipa AREA 7.

U njemu se pored Begovića i članova Omladinskog hora iz Zenice s profesorom Milenkom Karovićem na čelu pojavljuje i Elle Vardić, kćerka hitmejkera Mirka Šenkovskog Geronima, koji je uradio i tekst i muziku za "27. noć".

- To je rezultat jednog spontanog prijateljstva. Prvo je počelo kao posao, a potom je prešlo u jedno veliko prijateljstvo i siguran sam da će se saradnja nastaviti. To je jedna predivna kasida. Napisao sam aranžman za hor i došli su Geronimo i Srnja kod mene u Zenicu i oduševili su se kada su čuli. Nakon toga smo spot snimili u Tešnju, gdje smo imali odlične domaćine. Djeca su se u Zenicu vratila puna lijepih utisaka i uspomena. Mislim da smo uradili veliki posao. Ovo je nešto za sva vremena i moj hor uvijek tako radi. Takav je bio i koncert Safeta Isovića, koji se već godinama prikazuje za bajramske praznike, kao i "Srebrenički inferno" – kaže profesor Milenko Karović.

Aranžman je djelo Nedima Srnje koji je ujedno i izvršni producent i dugogodišnji menadžer prvih imena narodne muzike u BiH - Halida Bešlića i Enesa Begovića.

- Ovakvu pjesmu svaki pjevač priželjkuje u karijeri, ja sam izgleda imao sreće. Snimio sam je bez razmišljanja i znam da će publika već pri prvom slušanju znati i zbog čega - kaže Begović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.