open-navfaktor-logo
search
Reakcije Azzurra
Pjanićevi saigrači hvalili Zmajeve, zadovoljni igrom samo u drugom poluvremenu
U prvom poluvremenu bili smo u zaostaku i nismo bili najorganizovaniji protiv odlične ekipe kakva je Bosna i Hercegovina, rekao je Chiellini
12.06.2019. u 08:15
get url
text

Fudbalski reprezentativci Italije nisu krili zadovoljstvo nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom do koje su stigli zahvaljući preokretu u drugom poluvremenu utakmice 4. kola kvalifikacija za EURO 2020. godine. Azzurri su trijumfom protiv naše selekcije zadržali maksimalan bodovni učinak i na pravom su putu da osiguraju plasman na kontinentalni šampionat.

- Nismo mogli zamisliti bolji početak kvalifikacija - kazao je kapiten Italije Giorgio Chiellini nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom zahljujući kojoj su Azzurri zadržali maksimalni bodovni učinak u dosadašnje četiri runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

- U prvom poluvremenu bili smo u zaostaku i nismo bili najorganizovaniji protiv odlične ekipe kakva je Bosna i Hercegovina, dok smo u drugom poluvremenu bili mnogo bolji, posloženiji. Mi smo reprezentacija koja raste i napreduje i mislim da smo na tom putu napravili veliki korak ka naprijed - zaključio je Chiellini.

Slično kao i kapiten Azzurra razmišlja i Leonardo Bonucci, fudbaler koji je odličnim klizećim startom spriječio skoro siguran pogodak Edina Višće kod rezultata 0:0.

- Nismo pravovremeno uspjeli zatvoriti višak prostora u odbrani, a nismo bili ni pretjerano dobro organizovani. Ipak, uspjeli smo preokrenuti protiv Bosne i Hercegovine koja je bila jako dobra i tako smo pokazali karakter - naglasio je Bonucci.

Federico Bernardeschi je nakon utakmice pohvalio igru naše selekcije.

- Bosna i Hercegovina je dobar tim, ali ni mi nismo bili loši. Vršili smo pritisak u pogrešno vrijeme, ali smo ipak bili bolji u drugom poluvremenu - rekao je Bernardeschi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.