open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanićeva Barca u gostima kod Ćivića i Kovačevića, Višćin Bašakšehir lovi evropsko proljeće
Utakmicama u grupama E, F, G i H, koje su na rasporedu večeras, bit će zaključeno 5. kolo ovosezonskog izdanja grupne faze Lige prvaka.
02.12.2020. u 08:10
get url
text

Prvi na teren će večeras fudbaleri istanbulskog Bašakšehira, a tim za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Višća na svom će stadionu ugostiti sastav RB Leipziga.

Aktuelni turski prvak poslije četiri odigrana kola ima tri osvojena boda i posljednji je na tabeli grupe H. Večerašnji rival Višćinih Sova ima tri boda više, no eventualnom pobjedom ekipa iz Istanbula mogla bi se nadati evropskom proljeću.

Drugi susret grupe H svakako će biti jedan od najzanimljivijih duela večerašnjeg programa Lige prvaka, a dva prvoplasirana sastava, Manchester United i PSG, sastaju se u 21 sat na Old Traffordu.

U grupi G sve je riješeno još u prošlom kolu, makar što se tiče učesnika osmine finala. Pjanićev sadašnji i bivši klub čekirali su mjesto među 16 najboljih timova Evrope. Barcelonu večeras očekuje gostovanje kod Ferencvarosa naših Adnana Kovačevića i Eldara Ćivića, kojeg neće biti zbog povrede, dok će Juventus biti domaćin Dynamu iz Kijeva.

I u grupi E je sve riješeno, a večerašnji duel Seville i Chelseaja mogao bi odrediti koji od dva tima će s prvog mjesta u nastavak takmičenja.

Duel dvije prvoplasirane ekipe gledat ćemo i u grupi F, gdje će Borussia Dortmund ugostiti Lazio.

Liga prvaka, 5. kolo:
Bašakšehir - RB Leipzig (18.55 sati)
Krasnodar - Rennes (18.55)
Borussia Dortmund - Lazio (21)
Club Brugge - Zenit (21)
Ferencvaros - Barcelona (21)
Juventus - Dynamo Kiev (21)
Manchester United - PSG (21)
Sevilla - Chelsea (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.