open-navfaktor-logo
search
Elitno takmičenje
Pjanićeva asistencija nedovoljna Bešiktašu, pobjeda Sheriffa na debiju u Ligi prvaka
Fudbaleri Bešiktaša poraženi su na startu nove sezone Lige prvaka, a sve tri boda iz Istanbula odnijela je Borussia Dortumund koja je slavila sa 2:1, dok je Sheriff stigao do debitantske pobjede u elitnom takmičenju nakon što je s 2:0 porazio Shakhtar.
15.09.2021. u 20:42
get url
text

Poslije četiri godine izbivanja iz evropske elite turski velikan je odličnu priliku da povede imao u šestoj minuti meča protiv Borussije. Baš kao i za vikend protiv Yeni Malatyaspora, Miralem Pjanić je odličnim proigravanjem kreirao priliku sa Michyja Batshuayija, čiji šut je sjajno odbranio Gregor Kobel.

VEZANI TEKST - Poznati početni sastavi: Vjeruje li Sergen Yalcin Miralemu Pjaniću?

Pitanje pobjednika BVB je riješio u prvom poluvremenu kada je postigao dva gola. Milioneri su poveli u 20. minuti preko 18-godišnjeg Jude Bellingham kojem je asistirao Thomas Meunier.

Na 0:2 povisio je Erling Haaland u trećoj minuti sudijske nadoknade nakon proigravanja Bellinghama.

Prilika je bilo na obje strane i u nastavku susreta. U petoj minuti sudijske nadoknade Miralem Pjanić je asistirao Monteru za 1:2, no u predostale dvije minute sudijske nadoknade turski tim nije uspio doći do izjednačenja. Zmaj je tako upisao drugu asistenciju u drugom nastupu za slavni turski klub.

Asistenciju Pjanića pogledajte na ovom linku.

U narednom kolu Borussia će na svom terenu biti domaćin Sportingu iz Lisabona, dok će Bešiktaš u goste Ajaxu.

Drugi susret koji je počeo u istom terminu pripao je ovosezonskom debitantu u Ligi prvaka. Sastav moldavskog Sheriff Tiraspola slavio je s 2:0 u meču protiv Shakhtara.

Prvak Moldavije do pobjede je stigao zahvaljujući golovima Adame Traorea u 16. i Momoa Yansanea u 62. minuti, a asistent za oba gola bio je Cristiano.

Bivši mladi reprezentativac i donedavni igrač Širokog Brijega Stjepan Radeljić priliku je dobio u 85. minuti utakmice umjesto Edmunda Addoa.

Moldavci će u narednom kolu u goste velikom Real Madridu, dok će Shakhtar biti domaćin Interu našeg Edina Džeke.

Liga prvaka, 1. kolo:
Bešiktaš - Borussia Dortmund 1:2
Sheriff Tiraspol - Shakhtar 2:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.