open-navfaktor-logo
search
Veliko priznanje
Pjanić u timu sezone Serie A u kojem nema Cristiana Ronalda
Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bio je izuzetno važan igrač u koncepciji Massimiliana Allegrija
28.05.2019. u 16:09
get url
text

Takmičenje u Serie A okončano je proteklog vikenda. Titulu prvaka odbranio je Juventus, a osmi uzastopni Scudetto Stara dama osigurala je nekoliko kola prije kraja prvenstva.

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić bio je izuzetno važan igrač u koncepciji Massimiliana Allegrija. U sezoni koja je iza nas odigrao je 31 prvenstveni meč, postigao dva gola i upisao šest asistencija.

Za partije u protekloj sezoni veznjak Zmajeva Opta je ngradila mjestom u idealnom timu Serie A, u kojem u uz Cancela jedini igrač Juventusa, a zanimljivo da među najboljih 11 nema Cristiana Ronalda.

Na golu najboljeg sastava Serie A u protekloj sezoni je Handanović, u odbrani su Cancelo (Juventus), Koulibaly (Napoli), Acerbi (Lazio) i Kolarov (Roma). Osim Pjanića u veznom redu su Gomez (Atalanta) i Fabian Ruiz (Napoli), dok su u napadu Mertens (Napoli), Iličić (Atalanta) i Zapata (Atalanta).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.