open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanić se vraća u Francusku, u Madridu sve spremno za spektakl
Zavjesa na prve utakmice osmine finala Lige evropskih prvaka bit će spuštena večeras, kada ćemo gledati i derbi ove faze takmičenja između Reala i Manchester Cityja.
26.02.2020. u 08:16
get url
text

Građani u Madrid putuju uzdrmani informacijom iz UEFA-e da naredne dvije sezone neće moći igrati evropska takmičenja zbog kršenja finansijskog fair-playa.

Sigurno je da će izabranici Pepa Guardiole učiniti sve kako bi srušili Kraljeve i pokušali otići do kraja, te osvojiti ovo takmičenje što bi zabrinulo čelnike evropske kuće fudbala... Španski trener na klupi Građana svjestan je da njegove izabranike očekuje zahtjevna utakmica.

- Igrao sam mnogo puta protiv njih kao fudbaler i uvijek sam se divio historiji ovog kluba. Ne znam koliko su puta njihovi igrači igrali finale, ili koliko su puta osvojili trofej. Kod nas, možda Claudio Bravo, ali niko od ostalih fudbalera nije osvojio Ligu prvaka. Imamo veliku želju da to uradimo sada. Možemo pobijediti, možemo izgubiti, ali moramo biti vjerni svom stilu igre ovih 180 minuta - rekao je Guardiola.

S druge strane, Zinedine Zidane posebno cijeni španskog stručnjaka na klupi Manchester Cityja.

- Ne, to neće biti obračun Zidanea i Guardiole, nego dvoboj Reala i Cityja. Takve utakmice ljudi žele gledati. Bit će spektakl i presretni smo zbog toga što želimo igrati takve susrete - kazao je Zidane.

U drugom meču večerašnjeg programa Juventus će gostovati kod Lyona. Bit će to povratak Miralema Pjanića u Francusku, koji je dugo godina nosio dresove Lyona i Metza. Naš veznjak oporavio se od povrede i otputovao je sa ekipom, a trener Maurizio Sarri odlučit će da li će nastupiti od prve minute.

- Lyon je opasna ekipa. Njihov jedini nedostatak do sada je bio nedostatak konstantnosti. Imaju tehniku, fizičku snagu i impresivan tempo. Bilo je neizbježno da stignu do ove faze Lige prvaka i trebat će nam sjajna izvedba da bismo postigli dobar rezultat - kazao je Sarri.

Obje utakmice večerašnjeg programa počinju u 21 sat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.