open-navfaktor-logo
search
Ide na turneju
Pjanić pozitivno iznenadio Xavija
Miralemu Pjaniću uoči priprema za novu sezonu rijetki su davali šanse da sljedeće takmičarske godine nosi dres Barcelone.
14.07.2022. u 17:03
get url
text

Kako piše Mundo Deportivo, bh. veznjak jedno je od pozitivnih iznenađenja nakon prve dvije sedmice priprema. Poslije povratka s posudbe iz Bešiktaša, Pjanić je označen kao jedan od fudbalera kojeg sasvim sigurno sleduje transfer lista.

Klub će i dalje saslušati ponude koje budu dolazile, ali njegova igra i stav na prvim treninzima pozitivno su iznenadili stručni štab Barce na čelu s Xavijem Hernandezom.

Pjanić je odigrao poluvrijeme predsezonske utakmice Barce s niželigašem Olotom na poziciji koju inače pokriva Sergio Busquets. Zbog iskustva i talenta treneri smatraju da se Pjanić savršeno može uklopiti kao još jedna opcija na tom mjestu.

- Pjanić je vrlo talentovan i među prvima je koji izvodi i razumije vježbe koje predlažu treneri. Ta sposobnost mu je priskrbila priznanje stručnog štaba. I fudbaler je oduševljen tretmanom, bliskošću i odnosnom koji ima s Xavijem i njegovim saradnicima - piše Mundo Deportivo.

Zmaj će biti dio tima Barcelone koji uskoro putuje na turneju u Sjedinjene Američke Države. Ta odluka je donesena i prije utakmice s Olotom, na kojoj je Pjanić nosio dres s brojem šest, koji je svojevremeno na leđima imao i trener Xavi.

Pjanićeva sudbina bit će poznata nakon turneje u SAD-u, a zadnju riječ imat će trener. Bh. veznjaka ugovor s klubom veže do ljeta 2024. godine.

Tim Xavija Hernandeza u SAD-u odmjerit će snage protiv Inter Miamija (20. juli), Real Madrida (24. juli), Juventusa (27. juli), New York Red Bulla (31. juli).

Prvenstvo u Španiji počinje 13. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.