open-navfaktor-logo
search
Veznjak Stare dame
Pjanić poručio navijačima: Pravi Juventus vidjet ćete u februaru, martu...
Ne bih bio previše pesimističan prema trenutnoj situaciji, jer smo i dalje u igri za sve trofeje, poručio je Pjanić
30.12.2019. u 20:24
get url
text

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, priznaje da se Juventus navikao na novog trenera Maurizija Sarrija nakon pet godina rada sa Maxom Allegrijem, te je pozvao navijače da "ne bi trebali biti previše kritični".

Naš veznjak jučer je dobio nagradu Player Career koja mu je dodjeljena na Globe Soccer Awardsu, a u razgovoru za Corriere dello Sport najavio je bolji Juventus u narednoj godini.

- Ne bih bio previše pesimističan prema trenutnoj situaciji, jer smo i dalje u igri za sve trofeje. Pravi Juventus vidjet ćete u februaru, martu, jer je ovaj klub navikao da pobjeđuje i nastavit će tako da radi - poručio je Pjanić.

Juve je ove sezone već propustio jedan trofej - Superkup Italije koji su nedavno izgubili od Lazija.

- Izvinjavamo se navijačima što nismo osvojili ovaj trofej, a ja se i dalje ljutim zbog gubitka tog finala - kazao je Pjanić, dodavši:

- Važno je da taj gnjev i dalje koristimo kako bi nas podstakao da idemo naprijed, jer bi to moglo biti dodatna motivacija da damo više. Ne bismo trebali biti previše kritični prema Juventusu, jer smo na vrhu tabele Serie A i osigurali smo osminu finala Lige prvaka. Razumijem i razočaranje naših navijača koji 20 godina čekaju osvajanje Lige prvaka. U prošlosti smo bili vrlo blizu, a sada smo među vrhunskim timovima u Evropi. Navijači trebaju vjerovati u nas.

Smatra da Inter nije jedini konkurent za titulu.

- Inter je jak rival, ali postoje četiri ekipe koje konkurišu za scudetto, a tu su i Lazio i Roma. Nikada nisam radio sa Antoniom Conteom i ne poznajem ga dobro. Istina je da je podigao Inter u odnosu na protekle godine, ali mi smo Juve i želimo zadržati titulu - zaključio je Mali princ.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.