open-navfaktor-logo
search
Govorio za la Repubblicu
Pjanić: Planiram ostati u Barceloni još dvije godine, Mourinho radi odličan posao u Romi
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u razgovoru za italijanske medije govorio je o bivšem klubu Romi, Joseu Mourinhu i o nastavku karijere.
25.05.2022. u 16:05
get url
text

Pjanić je u dresu Rome igrao od 2011. do 2016. godine. U razgovoru za la Repubblicu je istakao da mu je žao što u dresu Rome nije upio osvojiti trofej.

- Velika je bol koju nosim u sebi jer nisam mogao da slavim u Rimu. Imali smo veoma jak tim, ali nažalost iz godine u godinu odlazili su glavni igrači, nisi mogao da gradiš kontinuitet. Ali to je bio sjajan tim, Sabatini je odradio sjajan posao. Nedostajalo je malo, ne mnogo - rekao je Pjanić.

Roma pod vodstvom Josea Mourinha možda nije napravila veliki iskorak u italijanskom prvenstvu jer je zauzela tek šesto mjesto. Međutim slavni Portugalac večeras ima priliku osvojiti trofej u Evropi, na koji čeka još od 2017. godine. Vučica će susret finala Konferencijske lige igrati u Tirani gdje će snage odmjeriti Roma i Feyenoord.

- Sada vidim odličnu atmosferu u klubu, sjajnog trenera poput Mourinha koji izvlači najbolje igrače. Donio je ludilo koje je nedostajalo posljednjih godina.

U Romi su uvijek bili jako dobri treneri: Luis Enrique, Rudi Garcia, Spalletti...

Međutim, Mourinho je svugdje pobjeđivao, ima formirano evropsko iskustvo u svim ligama. On zna kako da se snađe u određenim situacijama. I očito svojom komunikacijom, što je jako važno, skida veliki pritisak sa tima. Radi odličan posao ove godine - rekao je Zmaj.

Pjanić je tekuću sezonu proveo na posudbi u Bešiktašu. Na ljeto se vraća u Barcelonu, te ističe da na Camp Nou planira ostati još dvije godine.

- Mislio sam da ću sa Beškitašom osvojiti više trofeja. Osvojili smo Superkup Turske, ali smo izgubili prvenstvo. Veoma sam vezan za Bešiktaš, volim klub i volim ove navijače. Bilo je lijepo. Veoma sam ponosan na svoju karijeru: Metz, Lion, Roma i Juve, proveo sam devet godina u Italiji, najvažnije period u karijeri.

Mnogo volim italijanski fudbal. Za sada planiram da ostanem u Barceloni još dvije godine i završim ugovor. Onda ćemo vidjeti. Nikad ne reci nikad - zaključio je Zmaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.