open-navfaktor-logo
search
Zmaj se "otvorio"
Pjanić otkrio ekskluzivu: Zvali su me iz Francuske, ali moj san je bila BiH
Kada sam imao 18 godina i igrao za Lyon, njihov direktor me zvao, kazao je Pjanić
23.05.2019. u 23:34
get url
text

Miralem Pjanić, prvotimac Juventusa i reprezentativac BiH, na današnjoj debati i radionici na temu "Emergency Talent", koja je održana na stadionu u Torinu, italijanskim medijima otkrio je ekskluzivu.

Mali princ je pozdravio Maxa Allegrija, koji napušta klupu Stare dame, a otkrio je i kako je odbio reprezentaciju Francuske, prenosi Football-Italia.

- Allegri je uvijek bio nevjerovatan u vođenju našeg tima. Nije lako upravljati takvom grupom, ali je on to uspio i svaka mu čast na tome - kazao je Pjanić.

Naš veznjak u dresu Zmajeva istrčat će 11. juna na stadion Juventusa u meču protiv Italije, koji je i derbi 4. kola kvalifikacija za EURO 2020.

- Mogao sam igrati za Francusku. Sportski gledano, to bi bila najbolja stvar. Kada sam imao 18 godina i igrao za Lyon, njihov direktor me zvao. Bio je zainteresiran za mene, ali za njega je bila loše informacija što se prije toga javila BiH. A nastup u dresu BiH uvijek je bio moj san. To bi bila komplikovanija odlika, ali ja sam to odlučio kada sam imao 17 godina - kazao je Pjanić, dodavši:

- U Brazilu smo 2014. godine odigrali prvo Svjetsko prvenstvo u našoj historiji. Ne mogu vam ni opisati kako sam se tada osjećao.

Pjanić je odgovorio i kako je igrati s Cristianom Ronaldom.

- Igrač mora uvijek biti fokusiran. Biti mentalno jak je ključno za igrača na vrhunskom nivou. Ako pogledate Ronalda vidjet ćete kako je fokusiran nevjerovatno kada ekipi ide dobro, ali i kada ne ide. On je toliko jak psihički da sebe uvijek tjera naprijed - objasnio je Pjanić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.