open-navfaktor-logo
search
Konferencija za medije
Pjanić odgovarao na pitanje o Sarriju, umiješao se i trener Juventusa
Bh. veznjak smatra da se oko Juventusa stvara previše negativnosti
11.12.2019. u 09:13
get url
text

Juventus će grupnu fazu Lige prvaka okončati gostovanjem kod Bayer Leverkusena.

Stara dama je već osigurala prvo mjesto u grupi i plasman u nokaut fazu, ali se italijanski prvak nalazi pod pritiskom zbog nešto slabijih partija u posljednje vrijeme. Domaći remi protiv Sassuola i gostujući poraz kod Lazija u Serie A dovoljan su razlog za uzbunu.

O utakmici sa Leverkusenom na konferenciji za medije govorio je Miralem Pjanić.

- Važno je da igramo dobro, a prirodno je da uvijek pokušamo pobijediti. Leverkusen je dobra ekipa, igraju kod kuće i jaki su. Neće biti lako, ali spremni smo. Želimo pokazati da možemo odigrati dobru utakmicu - rekao je Pjanić.

Bh. veznjak smatra da se oko Juventusa stvara previše negativnosti.

- Nije istina da smo nakon Atletico Madrida imali manje motiva protiv Sassuola. Bio bi suludo kada bismo trenirali cijelu sedmicu, a zatim ne pokušali pobijediti u prvenstvu. Uvijek želimo biti pobjednici. Ponekad se dogodi domaći kiks, ali ekipa je do sada napravila dobar kurs. Ponekad se oko nas stvara previše negativnosti, ali moramo pronaći balans - poručio je igrač Juventusa.

Pjanić je dobio i pitanje o saradnji sa trenerom.

- Sarriju mnogo vjerujemo. Svi smo ujedinjeni. Ekipa, osoblje.... Nakon pet godina s Allegrijem znali smo da će doći do promjena, ali potrebno je strpljenje. Nijgdje se stvari ne mogu ispraviti brzo, nekada ni šest mjeseci nije dovoljno. Ova ekipa ima mnogo neiskorištenog potencijala - govorio je Pjanić, a onda se umiješao i Maurizio Sarri:

- Ako govorimo o većoj saradnji igrača i trenera, to je jasan napad na profesionalnost igrača. Profesionalnost mojih igrača je na najvećem nivou - poručio je trener Juventusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.