open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Pjanić obradovao Staru damu, Džekina Vučica pala na Santiago Bernabeu
Real Madrid u odbranu titule je krenuo pobjedom nad Džekinom Romom, dok je Pjanić s dva gola donio pobjedu Juventusu
19.09.2018. u 22:55
get url
text
Miralem Pjanić pogađa s bijele tačke

Prvo kolo Lige prvaka ponudilo je nekoliko izuzetno zanimljivih utakmica. Jedna od najinteresantniji, makar na papiru, bio je duel aktuelnog prvaka Reala i prošlosezonskog polufinaliste Rome.

Da će i bez Cristiana Ronalda konkurisati za titulu i ove sezone, fudbaleri Los Blancosa pokazali su u duelu sa Romom, koju su savladali sa 3:0, a mogla je i koja lopta više završiti u mreži iza leđa Olsena.

Kraljevi su poveli u 45. minuti prelijepim golom Isca iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara. Vodstvo domaćeg tima uduplao je Gareth Bale u 58. minuti poslije asistencije Luke Modrića. Roma je pokušavala, u jednom dijelu utakmice je izvela nekoliko vezanih kornera, ali Edin Džeko u jubilarnom 50. nastupu u Ligi prvaka nije uspio izbjeći poraz. Mariano je u sudijskoj nadokandi pogodio za konačnih 3:0 fantastičnim golom.

U drugom susretu grupe G Viktorija Plzen je na domaćem terenu prokockala dva gola prednosti protiv moskovskog CSKA, pa su se oba tima morala zadovoljiti podjelom bodova.

Uvjerljiviju pobjedu večeras je upisao i Manchester United. Crveni đavoli su na gostovanju kod debitanta, švicarskih Young Boysa, slavili sa 3:0. Dva gola za goste postigao je Paul Pogba, dok je sjajni Francuz asistirao zemljaku Martialu za konačnih 3:0.

Drugi susret grupe H obilježio je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić. Popularni Mire je s dva gola vodio Juventus do gostujuće pobjede nad Valencijom, a oba puta Zmaj je bio siguran izvođač najstrožije kazne.

Stara dama je od 29. minute igrala sa deset igrača na terenu, jer je Cristiano Ronaldo zu svom debiju u Ligi prvaka u dresu Juvea zaradio direktan crveni karton. Valencia je u finišu mogla smanjiti rezultata, ali je Parejo promašio penal.

Možda i najveće iznenađenje u prvom kolu priredio je francuski Lyon, koji je na gostovanju kod Manchester Cityja trijumfovao s 2:1. Nabil Fekir asistirao je Cornetu za prvi, a potom je poslije proigravanja Depaya zabio drugi gol za Lyon. Građani su u 67. minuti smanjili preko Bernarda Silve, ali to je bilo sve što su uspjeli.

Bayern je sa Nikom Kovačem u novu sezonu elitnog takmičenja ušao s gostujućom pobjedom protiv Benfice. Bavarci su slavili s 2:0, golovima Lewandowskog i Sanchesa.

Liga prvaka, 1. kolo:
Benfica - Bayern 0:2
Manchester City - Lyon 1:2
Viktoria Plzen - CSKA 2:2
Real - Roma 3:0
Valencia - Juventus 1:2
Young Boys - Manchester United 0:3

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.