open-navfaktor-logo
search
Novi skandal
Pjanić (ni)je trebao biti isključen: Nestali snimci između sudije i VAR sobe
I dok fudbal i Italiji, uostalo kao i u većini svijeta, miruje, mediji na Apeninima objavili su izjavu bivšeg šefa tužilaštva Fudbalskog saveza Italije koja se odnosi na utakmicu između Intera i Juventusa iz 2018. godine u kojoj je tim iz Torina slavio s 3:2.
03.05.2020. u 10:45
get url
text

I dok fudbal i Italiji, uostalom kao i u većini svijeta, miruje, mediji na Apeninima objavili su izjavu bivšeg šefa tužilaštva FS Italije koja se odnosi na utakmicu između Intera i Juventusa iz 2018. godine u kojoj je tim iz Torina slavio s 3:2.

Podsjećanja radi, to je onaj susret u kojem je prema mišljenju pojedinih glavni sudija Daniele Orsato trebao pokazati crveni karton bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću poslije jednog oštrog starta, no veznjak Stare dame dobio je samo žuti karton.

Sudije iz VAR sobe Valeri i Giallatini tada su poručile kolegi na terenu da start nije bio za isključenje, a Juventus je stigao do važne pobjede u utrci za šampionsku titulu koju je vodio protiv Napolija.

Giuseppe Pecoraro, nekada prvi čovjek tužilaštva FS Italije, koji je prošle godine podnio ostavku, sada je progovorio o kompletnom slučaju.

- Tražili smo audio i video zapise između VAR sobe i sudije Orsata, ali smo materijale dobili tek na početku sljedeće sezone. Kada smo otvorili datoteku, sve je bilo tu osim jedine stvari koja nam je bila važna, a to je razgovori Orsata i VAR sudija koji su doveli do toga da Pjanić ostane na terenu. Razlog? Rekli su mi da nemaju taj dio - rekao je Pecoraro u intervjuu za Il Mattino.

Sigurno da će i nakon informacija koje je iznio Pecoraro među ljubiteljima fudbala u Italiji biti sve više onih koji smatraju da Juventus ima naklonost sudija i rukovodstva Serie A.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.