open-navfaktor-logo
search
Status u Barceloni
Pjanić nezadovoljan: Ne razumijem situaciju u kojoj se nalazim
Barcelona će u utorak dočekati Juventus u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.
07.12.2020. u 15:43
get url
text

Bit će to nova prilika za Miralema Pjanića da zaigra protiv bivšeg kluba. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je uoči ove utakmice govorio za Gazzetta dello Sport.

Pjanić još uvijek nema kontinuitet u ekipi s Nou Campa. Redovno igra u Ligi prvaka, što u La Ligi nije slučaj.

VEZANI TEKST - Pred duel s Juventusom: Ronald Koeman se zbog Pjanića pravdao novinarima

- Želim igrati više. Iskreno, ne razmijem razlog ove situacije. Znam da mogu puno dati, a kada mi je trener dao mogućnost, uvijek sam dobro odgovorio. Dobro sam se snašao i odigrao dobre utakmice - rekao je Pjanić.

- U karijeri nikada nisam prihvatio opciju da ne igram, a to ne prihvatam ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, dobro treniram i nadam se. To je vrlo osjetljiva situacija koja mi ne odgovara - nastavio je veznjak Barce.

Pjanić je odgovorio i na pitanje o rezanju plaća u Barci.

- Svaki klub ima svojim problema i igrači više ne mogu tražiti iste plaće kao prije. Stvari su se promijenile. Kao fudbaler morate se prilagoditi i prihvatiti situaciju. Barcelona je u problemima kao i mnogi drugi, ali svejedno to je klub koji želi osvojiti sve, tako da nema opravdanja. U klubu će biti izvori, vidjet ćemo ko stiže, ali uprkos svemu moramo igrati i pokušati osvojiti što više bodova.

Ronald Koeman je na današnjoj konferenciji za medije rekao da je Pjanićeva uloga u Barci drugačija u odnosu na Juventus i da bh. veznjak plaća cijenu što je kasnio na pripreme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.