Calciomercato

Pjanić na meti kritika: On je čovjek koji živi od kratkih alibi dodavanja

Objavljeno: 14.08.2019. u 17:49

Dolazak Maurizija Sarrija u Juventus znači i promjene sistema, a Italijani nisu sigurni da Pjanić može odgovoriti zahtjevima novog sistema

FOTO: TWITTER/JUVENTUS

Italijanski Calciomercato objavio je tekst nakon intervjua fudbalskolskog reprezentativca BiH Miralema Pjanića, koji je veznjak Juventusa dao za Vanity Fair. U ovom razgovoru Pjanić je prokomentarisao i s probleme s trenerima tokom karijere.

- Saznali smo stvari o Pjaniću koje dosad nismo znali. Njegov poseban odnos s islamom osobito je zanimljiv, a mnoge je iznenadilo i to što je na oštar način krititikovao Radju Nainggolana koji je nedavno napustio Inter. "Morao bi biti pametniji i diskretniji", rekao je Pjanić - piše Calciomercato.

Isti medij tvrdi kako je Pjanić bio i u problemima u Juventusu, te da ga je Allegri po dolasku htio prodati, a ni sportski direktor Fabio Paratici nije bio protiv te ideje.

Dolazak Maurizija Sarrija u Juventus znači i promjene sistema, a Italijani nisu sigurni da Pjanić može odgovoriti zahtjevima novog sistema.

- Pjanić nije fudbaler čija dodavanja doprinose progresiji napada, nikad nije bio u tome dobar kao Kroos ili Modrić, čak ni Rakitić i Eriksen. On je čovjek koji živi od kratkih alibi dodavanja. Bilo bi dobro kad bi na terenu govorio oštro kao što govori u intervjuima - zaključuju novinari Calciomercata.

Izvor:   Calciomercato

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije