open-navfaktor-logo
search
Ostao u Rimu
Pjanić je u Juventus mogao dvije godine ranije, otkrio zbog čega nije
Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić otkrio da je mogao preći u Juventus još 2014. godine.
06.05.2020. u 11:10
get url
text

On je u Torino stigao dvije godine kasnije iz Rome u transferu teškom 32 miliona eura, nakon što se etablirao u jednog od najboljih veznjaka u Serie A, a od svog dolaska u Juventus je osvojio tri Scudetta, dva italijanska Kupa i jedan Superkup.

Pjanić je rekao da je odlučio odgoditi transfer, odnosno ostati u Romi zbog ogromne konkurencije koja je tada postojala u Juventusu.

- Mogao sam doći u Juventus dvije godine ranije - rekao je Pjanić Sonnyju Andersonu na Instagramu. Mislio sam da ću biti među najboljima svih vremena. Tu su bili Pirlo, Pogba, Vidal i ostali izuzetni igrači. Odlično su radili. Ići direktno u taj kontekst bilo bi bi komplicirano. Ostao sam u Rimu s Rudijem Garcijom - rekao je Pjanić.

- Bili smo dobra ekipa, ali ne poput Juventusa. Imali su sjajno okruženje. Tada sam sebi rekao da je vrijeme za ulazak u svijet Juventusa - ispričao je bh. veznjak, koji je počeo sa individualnim treninzima u Italiji, poslije dvosedmičnog boravka u samoizolaciji.

- Kada uđete u svlačionu i vidite imena legendi, možete reći da ovaj klub ima sjajnu historiju i da predstavlja savršenstvo.

Uprkos višegodišnjoj dominaciji u Italiji, Stara dama čeka na trofej Lige prvaka od 1996. godine. Juventus se nada da će sušu prekinuti ove sezone, pod uvjetom da se takmičenje zbog pandemije koronavirusa uopće nastavi.

- Juventusov cilj je osvojiti Ligu prvaka. Trebat će nam i malo sreće da budemo kompletni. Mi smo jedan od pet ili šest timova koji juri ovaj trofej - zaključio je Pjanić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.