open-navfaktor-logo
search
Trijumf nad Elcheom
Pjanić igrao 45 minuta, ovako su mediji ocijenili igru Zmaja
Miralem Pjanić je konačno dobio priliku da zaigrao od prve minute, no u zaostalom meču prvog kola La Lige protiv Elchea Ronald Koeman ga je zamijenio već na poluvremenu.
24.02.2021. u 21:37
get url
text

VEZANI TEKST - Barca u drugom dijelu slomila otpor Elchea, Koeman na Pjaniću trenirao strogoću 

Prema mišljenju katalonskog lista Sport reprezentativac Bosne i Hercegovine nije bio ništa lošiji od ostalih fudbalera Blaugrane, a čak je dobio ocjenu šest, koju su dobili i dvostruki strijelac Lionel Messi, kao i dvostruki asistent Martin Braithwaite, iako su mnogo više vremena proveli na terenu. Argentinac je odigrao cijeli meč, dok je Danac igrao do 76. minute.

- Bosanac je igrao razumno i bio je na dobrom nivou u ulozi zadnjeg veznog. Nije tražio isključivo poprečne pasove, već nastoja igrati i u dubinu - objašanjava Sport.es.

Ni portal Sofascore.com ne smatra da je Pjanić bio najlošiji pojedinac katalonskog sastav. Lošije ocjene od Zmaja (7,2) dobili su Ter Stegen (7,1) i Trincao (6,6), dok je Pique dobio istu ocjenu kao i Pjanić.

Niko od rezervista nije zaradio ocjenu koja bi nadmašila onu bivšeg veznjaka Juventusa. Dembele koji je zamijenio Pjanića dobio je 6,9, a istu je ocjenu dobio i Sergio Busquets koji je u igru ušao u 67. minuti.

Portal Whoscored.com bio je nešto oštriji prema Miretu, pa mu je za večerašnjih 45 minuta dao 6,9, a slabiji od njega među starterima bio je samo Ter Stegen (6,6), dok ga od rezervista niko nije nadmašio.

Za razliku od katalonskog Sporta, Mundo Deportivo je bio dosta kritičan na Pjanićev račun.

- Nije se dokazao. Nije uspio nadmašiti Busquetsa. Bio je bez ritma, a gubio je opasne lopte. Zamijenjen je na poluvremenu kod 0:0, a na kraju je utakmica okončana s 3:0 - navodi Mundo Deportivo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.