open-navfaktor-logo
search
Okršaj na Bosforu
Pjanić dirigovao veznim redom Bešiktaša u preokretu nad Galatom
Veliki istanbulski derbi između Bešiktaša i Galatasaraya pripao je timu našeg Miralema Pjanića s 2:1.
25.10.2021. u 20:57
get url
text

Iako je Galata prva stigla do vodstva u 35. minuti susreta preko Alexandrua Cicaldaua, domaćem sastavu nije dugo trebalo da utakmicu vrati u rezultatski egal. Samo četiri minute nakon vodećeg gola izabranika Fatiha Terima, Cyle Larin je pogodio za izjednačenje.

Sve do 64. minute semafor je pokazivao 1:1, a onda je Kanađanin Larin drugim golom večeras donio totalni preokret aktuelnom prvaku Turske i postao heroj gradskog derbija.

I kod prvog gola Bešiktaša akcija je počela od Pjanića, no za vodeći pogodak njegovog tima nosi puno veće zasluge. Zmaj je odlično ubacio iz kornera na prvu stativu, odakle je Uysal u padu loptu glavom proslijedio dalje, a Larin je rutinski pospremio u mrežu ljutog rivala.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, s obzirom da je u 81. minuti dosuđen penal za Galatasaray, koji nije uspio realizovati Mostafa Mohamed.

Zahvaljujući večerašnjoj pobjedi Bešiktaš je izbio na treću poziciju turske Super lige sa 20 bodova, četiri manje od vodećeg Trabzonspora, dok je Galatasaray osmi sa 17 bodova. 

Pjanić je odigrao cijeli meč, a i večeras je u potpunosti dirigovao veznim redom Bešiktaša.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.